50 éves a Borsodi Sör

Megosztás

A Borsodi Sörgyár ötven éve, 1973 áprilisában kezdte meg működését. Azóta a Borsodi Világos a hazai sörkultúra fontos részévé, a hazai baráti sörözések egyik állandó kísérőjévé vált – hangzott el a Borsodi Sörgyár ünnepi sajtórendezvényén. A vállalat tapasztalatai szerint az elmúlt évben folytatódtak a covid előtt megindult tendenciák, a minőség, a különleges ízek és az alkoholmentes sörök iránti növekvő igény, amit a Borsodi Sörgyár eredményei is alátámasztanak. 

50 évvel ezelőtt, 1973. április 5-én Bőcsön, a frissen átadott sörgyár gyártószalagjáról gördült le az első üveg Borsodi Világos. A sörgyár első terméke, kellemesen kesernyés ízével és aranysárgán csillogó színével az elmúlt öt évtizedben a hazai fogyasztók egyik kedvencévé vált. Az első palackot azóta sokmillió hektoliter követte, a Borsodi Sörgyár pedig egy helyi igényeket kiszolgáló gyárból a világ egyik legnagyobb vállalatának regionális központjává vált.

A Borsodi Sörgyár fél évszázados sikeres működéséhez elengedhetetlen volt a folyamatos fejlesztés, amivel hozzájárult a hazai sörkultúra fejlődéséhez. A vállalat nevéhez fűződik az első hazai alkoholmentes sör bevezetése, valamint a fogyasztói igényekhez alkalmazkodva, a sörgyár vezette be az egyik első ízesített sört, a Borsodi Frisst. Csomagolások terén is számos újítás a Borsodihoz köthető, hiszen a sörgyár tette elérhetővé a fogyasztók számára először az alumínium dobozos, valamint a vendéglátóhelyek részére a KEG-hordós kiszerelést is.

Az elmúlt öt évtizedben a Borsodi Sörgyár a kiváló minőség és a választék szélesítése mellett egyre nagyobb figyelmet szentel a fenntarthatóságnak is, annak érdekében, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal szolgálja ki fogyasztóit. A Borsodi számára kiemelt fontossággal bír, hogy felelős gyártóként óvja környezetét, a támogassa a közösségeket, segítse munkavállalóit és hatékonyan működő kapcsolatot építsen az üzleti partnereivel.

„A Borsodi Sörgyár mindenkori portfolióját és termékeit a változó piaci trendeknek és a fogyasztói igényeknek megfelelően alakítja. Ennek stratégiának a sikerességét bizonyítja, hogy a megújult, tisztán árpamalátából főzött Borsodi Világos receptnek és az új Borsodi portfoliónknak is köszönhetően 2022-ben is eredményes évet zártunk, hiszen a hazai fogyasztók elvárják a következetes, megbízható minőséget és nyitottak újdonságok kipróbálására.” – emelte ki Vuleta Zsolt a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója. „Büszkék vagyunk az elmúlt öt évtized sikereire, és mindezt az elkötelezett kollegáinknak, együttműködő partnereinknek és hűséges fogyasztóinknak köszönhetjük.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Profitline.hu

Kapcsolódó cikkek