Tüntetés Edelényben a kastélyért

Megosztás

A kormány kastélyokat privatizáló terve nem tetszik a helyieknek sem és hangot is adnak elégedetlenségüknek. A felújítás után ugyanis ingyen magánkézbe adná a kastélyokat a Fidesz.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy ma délután nagyjából 200 fő gyűlt össze a Momentum tüntetésén, amit azért szervezett Stummer Jánossal közösen, hogy így tiltakozzanak a kormány kastélyokat privatizáló terve ellen.

Mint ismert, Lázár János minisztériumának legújabb elképzelése alapján, 12 kastélyt újítana fel közpénzből az állam, majd adna ingyen magánkézbe. A terv ellen Bedő Dávid és Stummer János, a Momentum politikusai már többször felemelték a hangjukat, Bedő Dávid a héten a parlamentben kérdezte volna Lázárt arról, hogy ezekből a kastélyokból hány dolgozót terveznek kirúgni – de érdemi választ szokás szerint nem kapott.

Ma délután Edelényben gyűjtöttek aláírásokat a momentumosok a kastély megmentése érdekében és szerveztek tüntetést a helyi kastély elé, melyen nagyjából 200-an vannak kint jelenleg is – számolt be erről szerkesztőségünknek a Momentum sajtóreferense.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek