“Barmok” – ez a véleménye a megyei portál cikkéről a borsodi stand-up-osnak

Megosztás

Aranyosi Péter Zürichbe távozik – Szokatlan lépésre szánta el magát a miskolci születésű humorista: ezt harsogta tegnap a Borsod Online weboldala. A címadás feltehetően rengeteg kattintást hozott a kormányközeli szájtnak, más kérdés, hogy a cikk tartalmának megismerése ezt követően hány olvasót lombozott le.

“Barmok” – ez volt Aranyosi Péter első reakciója, amikor felhívtuk, hogy megkérdezzük, mit gondol az írásról, amely azt sugallja, hogy elhagyja az országot. Kérdésünkre, hogy ez a válaszreakció nem túl erős-e egy újságíró munkájának minősítésére, a humorista azt válaszolta, hogy ha róla megtévesztő információk jelennek meg, neki is joga lehet elmondania a véleményét.

Hozzátette: a legszomorúbb talán az a dologban, hogy senkinek nem jutott eszébe felhívni a “cikk” közlése előtt, miközben köztudott, hogy ő minden esetben válaszol az újságírók kérdéseire, keressék akár a legnagyobb napilaptól vagy a legkisebb falusi portáloktól. Ráadásul senkit nem enged el egy jó poén nélkül, így erről is lemaradtak a boon-os kollégák.

Kétségtelen, hogy az utóbbi időkben “elszabadultak” az úgynevezett hatásvadász címekkel ellátott tartalmak a Mediaworkshöz tartozó, kormányközeli támogatásokból üzemeltetett portálokon, így az Észak-Magyarország című napilapból kinőtt boon.hu felületein is. Az alapvetően a keresztény-konzervatív értékeket képviselni hivatott sajtótermékben az olvasottság növelésének másik formája az úgynevezett polgári pornó elterjesztése. Ilyenkor a “nem láttuk még ilyen kevés textilben a magyar sztárt“, vagy “ilyen őrjítő bombázó a hazai celeb“, esetleg a “teljesen meztelenül feküdt a kádba a szőke bombázó“, illetve a “bugyi nélkül pucsított a tükör előtt” típusú anyagokkal igyekeznek a szerkesztők eléréseket generálni, de közben arra ügyelnek, hogy ajánlott tartalomként “a vidéki dollármédiumokhoz is gurultak a külföldi pénzekből” típusu linkek is beférjenek.

Aranyosi Péter egyébként lehetségesnek tartja, hogy a “visszavonulásáról” elterjedt hírek hullámaira próbált felkapaszkodni a borsodi hírportál újságírója, amely szintén nem fedi teljesen a valóságot, mindössze azt jelentette be nemrégiben, hogy a jövőben kevesebb fellépést tervez majd elvállalni.

Az ominózus címadás, amely kiverte a biztosítéskot Aranyosi Péternél

Ami a vasárnapi svájci utazását illeti, a Karinthy-gyűrűvel és Miskolci Múzsa-díjjal is kitüntetett művész az olvasók fantáziájára bízza, miért megy Zürichbe. Ez ügyben öt lehetőséget jelölt meg, amelyből mindenki – saját vérmérséklete és fantáziája szerint – maga választhatja ki “távozása” okát.

A/ Svájc miniszterelnöke lesz és saját beiktatására utazik.

B/ Odafelé Mészáros Lőrinc pénzét viszi, hogy újabb bankszámlát nyisson, hazafelé Gyurcsány Ferenc guruló dollárjait hozza az ellenzéknek.

C/ A Borsodban kilőtt farkas miatt őt kérték a svájciak túsznak.

D/ Nyolcszereplős pornófilm-forgatásra utazik, ahol ő lesz az egyedüli férfi.

E/ Fellépése lesz vasárnap Zürichben, a Volkhaus Művelődési Házban.

A tippeléshez jó szórakozást kíván Aranyosi Péter, egyben üdvözli borsodi rajongóit.

Ezzel párhuzamosan szerkesztőségünk azt jelentheti be, hogy az ország egyik legnépszerűbb humoristája a Borsod24 felületén megjelent korábbi interjúja után nyár elején személyesen is vendége a Borsod24 Beszélgetések rendezvénysorozatnak, amelynek kereteiben korábban már Holoda Attilát és Rácz Andrást is vendégül láthatta kiadónk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek