A tavasz második felében világhírű rendezők előadásait csodálhatjuk a miskolci színházban

Megosztás

A Miskolci Nemzeti Színházban áprilisban és májusban elképesztően érdekes előadások kerülnek terítékre. Jön a 10. Színházi Olimpia.

Áprilisban és májusban mindenkinek Miskolcon a helye! Annak legalábbis biztosan, aki nem szeretne lemaradni a világhírű rendezők, Christoph Marthaler és Silviu Purcărete előadásairól.

A Schauspielhaus Zürich társulata április 21-én és 22-én A sírás (A sejtés) című előadást hozza el Christoph Marthaler rendezésében. A közönség magyar felirattal láthatja a német nyelvű előadást, így annak sem kell kihagynia ezt a frenetikus produkciót, aki nem beszéli a német nyelvet. “Ez a produkció lehetőséget ad a nézőknek, hogy megcsodálhassák azt a hat nagyszerű színművészt, akikkel az elmúlt években Európa-szerte dolgoztam. Ők együtt mutatják be Dieter Roth nyelvi kísérleteinek hihetetlen panorámáját, egy virtuális zongoristával kiegészülve, aki délibábként jelenik meg és tűnik el a színpadi térben a szereplők beszélgetései és dalai közben, melyek a legnagyobb vígjátéktól egészen a legerőszakosabb tragédiáig terjednek” – mondta Christoph Marthaler.

Eugène Ionesco Macbett-je (nem elírás!) május 3-án látható majd a Miskolci Nemzeti Színházban Silviu Purcărete rendezésében. A kolozsvári előadás lenyűgözően komplex formában mutatja be a darabot, Helmut Stürmer fantasztikus látványvilágával és Vasile Șirli hamisíthatatlan zenéjével fűszerezve, kitűnő színészi alakításokkal.

Szintén a kolozsvári társulat előadásában látható majd az Állatfarm Puskás Zoltán rendezésében május 4-én. “A Kolozsvári Állami Magyar Színház egy új megközelítést választott az Állatfarm történetének bemutatásához, egy olyan művet, ősbemutatót létrehozva, amely megtestesíti az eredeti regény lényegét, de egyedülállóan izgalmas módon mutatja be a történetét, lenyűgöző zenei környezetben adja elő, amely tele van energiával és érzelemmel. A musical remekül ábrázolja az állatok változó személyiségeit és konfliktusait, miközben megragadja az eredeti művészi jelentőségét és a regény mögötti üzenetet”-részletezte Demeter Kata, a Kolozsvári Állami Magyar Színház irodalmi titkára. A közlemény szerint, a George Orwell regénye nyomán készült musical Puskás Zoltán rendező elgondolásában egy modern és lebilincselő adaptáció, amelyben a musical és a rockopera műfaja ötvöződik egymással.

Az előadásokra jegyeket a Miskolci Nemzeti Színház, vagy a Színházi Olimpia weboldalán keresztül válthatnak. (Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek