Elítélték a sniccerrel felfegyverzett miskolci rablókat

Megosztás

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik a megállapított tényállás szerint 2021. május 2-án délután Miskolcon a Bajcsy-Zsilinszky és a Baross utca kereszteződésében találkoztak az arra sétáló sértettel, aki telefonját a kezében tartva épp zenét hallgatott. A sértett a földre tette táskáját, hogy kezet tudjon fogni a vádlottakkal, majd a fiatalkorú, másodrendű terhelt elkérte a sértett telefonját és azt zsebre tette. Eközben a vádlottakkal lévő kiskorú személy magához vette a sértett táskáját és a közeli villamosmegálló felé futott vele. Az értékeit visszaszerezni igyekvő sértett közölte, hogy értesíti a rendőrséget, amikor az elsőrendű vádlott egy tapétavágó kést vett elő és a sértett felé tartva felszólította őt a még nála lévő értékei átadására.

A bíróság a vádlottakat társtettesként, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, és az elsőrendű terheltet 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, a másodrendű terhelt esetében pedig 2 évi időtartamra javítóintézeti nevelését rendelte el.

Súlyosító körülményként értékelte a bíróság a társtettesi elkövetést és annak útonálló jellegét, valamint az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként esett latba az, hogy a kár részben megtérült. Az ítélet nem jogerős.

Az esetről annak idején lapunk is beszámolt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek