Rengetegen csúsztak el a szondáztatásnál Borsodban a húsvéti hétvégén

Megosztás

Az ünnepi hosszú hétvégén közel 12 ezer ellenőrzést végeztek a rendőrök megyénkben, harminc közlekedési baleset is történt.

A Borsod24 megkeresésére a rendőrség készségesen válaszolt a szigorított közlekedési ellenőrzéssel kapcsolatos kérdéseinkre.

“Az alábbi kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy vármegyénk rendőrei a húsvéti időszak alatt csaknem 12.000 járművet ellenőriztek a közutakon. Ezek során 27 olyan gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik alkoholt fogyasztottak, illetve további két olyan személyt, akik szintén ittasan vezettek nem gépi meghajtású járművet.

A passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése is kiemelt feladat volt, amelynek során 74 sofőr és 55 utas nem használta a biztonsági övet, míg 18 esetben a gyermekbiztonsági rendszer használatát mulasztották el.

Az ünnepi négy napon összesen 30 közúti közlekedési baleset történt, amelyből négy járt személyi sérüléssel. A balesetet szenvedettek között egy sofőr volt, aki alkoholos befolyásoltság alatt állt” – ismertette az adatokat Janasóczky Attila, a rendőrség sajtószóvivője.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek