Káosz Ferihegyen – rémálommá vált a húsvéti nyaralás

Megosztás

200 utas, köztük 40 gyerek várakozik: milliós utazásra indultak volna a magyar turisták, de kiderült, hogy még a “visszagéppel” érkező legutóbbi csapat sem tért haza az álomutazás helyszínéről.

Már harmadszor mennek ki húsvéthétfő estéjén azok az utasok a reptérre, akik elméletileg vasárnap reggel szálltak volna fel az EgyptAIR Hurghadába tartó járatával. Teljes a felháborodás a rémálommá vált húsvéti nyaralás körül. Az egyik utas, Tünde mesélte el a Ripostnak a részleteket.

Tünde és párja néhány hete választotta ki a hurghadai egyhetes all-inclusive utat, amelyre utazásközvetítőn keresztül foglaltak. A közvetítő az ETI Magyarország utazási iroda egyik útját ajánlotta fel, aminek nagyon megörültek. 

Útlemondási és utasbiztosítást is kértünk – mesélte Tünde, aki azt is hozzátette, hogy nagyon fontos volt nekik ez az út, így három nappal az indulás előtt még az utazási irodával is egyeztetett, hogy minden rendben van-e – és megnyugtatták őket, hogy igen…

Azonban amikor megérkeztek a repülőtérre vasárnap reggel, kiderült, hogy a gépük 3 napja nem lépett be Magyarországra, és nekik nem szóltak, hogy reggel nem száll fel a repülőjük, azonban egy esti gép utaslistáján szerepelnek. Aztán jelezték a reptéren, hogy az este 8-ra tervezett gép is késni fog…

Vasárnap délután 5-kor második próbálkozásra érkezett meg Tünde és párja a reptérre, ahol eleinte úgy tűnt, most minden rendben lesz. A csomagjaikat feladták, az átvilágításon átestek, majd körülbelül 180-an, köztük negyven gyermekkel várták a repülőt – ami végül nem érkezett meg. Este fél 10-kor elkezdtek nekik ételjegyeket osztogatni, amiből pont egy szendvicset és egy vizet tudtak vásárolni, majd éjfélkor közölték, hogy nem fog megérkezni értük a gép.

Ekkor kaptak taxivouchert, amivel a budapestiek hazajuthattak és elkezdték kilogisztikázni a vidékiek elszállásolását, hiszen elméletileg a mai napon még fel fog szállni velük a repülőjük. Tünde  azt is hozzátette, hogy a csomagok egy része sérülten érkezett meg.

Mint kiderült, az előző ott nyaraló csapat sem tudott hazajönni, őket is már háromszor vitték ki a reptérre és vissza. De a még Magyarországon tartózkodó utasok sem járnak jobban, Tünde kérdésére, hogy ha ki is utaznak, akkor mikor tudnak hazajönni, ilyen választ kapott: Nem tudják megmondani.

De szóltak nekik, hogy ha nem mennek ki a reptérrre harmadszor is, és mégis felszáll a gépük, akkor a befizetett összeget elbukják. Többen jelezték, hogy perelni fognak.

Tünde azt kérte, hogy ebben az esetben engedjék meg neki, hogy átfoglaljon egy másik hónap másik útjára, de ettől jelenleg még teljesen elzárkóztak, várják a különböző közreműködők hivatalos állásfoglalásit. Jelenleg próbálják megtudni az utasok, hogy pontosan mi történhetett.

A Ripost megkereste az utazási irodát, a légitársaságot és a Budapest Nemzetközi Repülőteret – ám érdemi választ senkitől sem kaptak. A repülőtér közölte, hogy keressék az irodát és a légitársaságot.

Az EgyptAIR a húsvéti ünnepekre hivatkozva nem válaszolt, míg az utat szervező ETI Magyarország utazási iroda nem reagált. Az utazási közvetítő hangsúlyozta, hogy ők nem szervezői a megjelölt járatnak, csak utazásközvetítőként értékesítenek utazásokat a megjelölt járatra.

Tehát a helyzet: senki nem tud semmit vagy nem elérhető, magyar utasok kinn rekedtek, egy másik csoport magyar utas pedig húsvéthétfőn este már harmadszor megy ki a reptérre, de nem tudják, mi vár rájuk…

 Fotó: Az egyik utas

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek