Elszerződik Miskolcról a népszerű színész

Megosztás

Egy ideje keringenek a hírek azzal kapcsolatban, hogy elszerződik a Miskolci Nemzeti Színház egyik színésze. Egy vele készült interjúból derült ki, hogy a hír igaz, a fővárosban folytatja a munkát.

Görög László a Színház.online portálnak azt nyilatkozta, hogy a budapesti Thália Színházban kapott remek lehetőséget.

“Nagyjából másfél–két évvel ezelőtt hívott fel Hamvai Kornél azzal, hogy örülnék-e, ha hívnának a Tháliába, ahol a Télikertben szeretnének egy komoly művészi arculattal rendelkező játszóhelyet kialakítani, és ebben számítanának rám – ránk. Mivel nem akartam olyan helyzetbe hozni Miskolcon sem Béres Attila igazgatót, sem a nézőket, hogy teljesen váratlanul érje őket az eljövetelünk, abban maradtunk, hogy idén vendégként leszünk jelen a Tháliában, ez lett a Ványa bá. Hál’ Istennek úgy alakult a pályám mindenféle jóval és rosszal együtt, hogy mind a Radnótinál, mind az Egerben, mind a Miskolcon eltöltött tíz év a legérdekesebb időszak volt mindegyik színház életében. Hátha még tartogat nekem a sors újabb tíz évet egy olyan helyen, ahol számítanak ránk a feleségemmel, Julcsival (Czakó Julianna – a szerk.), aki Jelenát játssza a darabban.”

Görög László 2012-ben került szoros kapcsolatba a Miskolci Nemzeti Színházzal. Emlékezetes alakítások sorával írta be magát kitörölhetetlenül az itteni színház történetébe. Nem pusztán a helyi közönség szeretetét érdemelte ki: 2019-ben a színikritikusok díját kapta az itteni Shylock-alakításáért, majd ugyanezért a Gábor Miklós-díjat is átvehette, írja a Boon.

Kép: Miskolci Nemzeti Színház

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek