Motoros felvonulás volt Miskolcon

Megosztás

Látványos felvonulással és színes programokkal szerették volna felhívni a figyelmet a motorosokra a szervezők a tavaszi szezon előtt.

Látványos felvonulással kívánták érzékeltetni a motorosok jelenlétét a forgalomban, amely a Tudomány és Technika Háza előtti térről indult és a város főutcáján haladt át. 

A motoros és kerékpáros találkozó és felvonulás balesetmegelőzési célzattal szerveződött, mivel lassan itt a szezon a szervezők fel szeretnénk hívni a miskolci lakosság és közlekedésben résztvevők figyelmét a motorosok egyre gyakoribb jelenlétére a forgalomban. Az eseményen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei balesetmegelőzési bizottság is képviseltette magát.

A rendezvény másik és különösen fontos célját egy jótékonysági gyűjtés jelentette, amelynek összege egy katasztrófavédelemben dolgozó apuka kisgyermekének rehabilitációjához szükséges.

A két és fél éves Baka Krisztián teljesen egészséges kisfiú volt, de 8 hónapos korában agyhártyagyulladást kapott és kómába esett. A kómából már úgy ébredt fel, hogy elveszítette a látását és a hallását. Az adományok az ő gyógyulását segítik. A Miskolci Lions Klub felajánlott már háromszázezer forintot erre a célra.  

Az eseményen jelen volt két szerkocsival a katasztrófavédelem is, amit készségesen mutattak be az érdeklődők számára, valamint jelen volt az Országos Mentőszolgálat is egy járművel, akik életet is mentő oktatást tartottak. Felvonult a Spider mentőcsoport, akik kutyás bemutatóval készültek az érdeklődök számára.

Forrás: Boon.hu, Fotó: Vajda János, Boon.hu

Kapcsolódó cikkek