Húsvét alkalmából iskolás kisgyermekekkel cipeltették a hatalmas fakeresztet

Megosztás

Természetesen Magyarországon, ahol a város fideszes polgármestert ez a látvány elégedetté tette. A posztját olvasókat kevésbé.

Más kérdés, hogy vajon tényleg gyerekeknek kell-e cipelniük a vállukon a hatalmas fakeresztet, csak mert jön a húsvét. A felnőttek a távolból nézték, ahogy általános iskolás kisgyerekek egy hatalmas fakereszt alatt görnyednek, hogy a makói utcákon rekonstruálják Jézus Golgotára vezető útját.

Izgalmas pedagógia kihívás, hogy miként lehet általános iskolásoknak is befogadható módon beszélni a húsvétról, akár szakrális, akár szekuláris szemszögből, a Szignum Két Tannyelvű Egyházi Általános Iskolában úgy gondolták, hogy ez a legjobb módszer: cipelni a keresztet.

A „városi keresztútról” Makó fideszes polgármestere, Farkas Éva Erzsébet több képet is megosztott ezzel a szöveggel: „Hálatelt szívvel köszönöm a nagyheti gondolatokat, a közös éneklést, imádságokat. A keresztút kegyelmi ideje váljék Isten dicsőségére és lelkünk üdvösségére!”

A kommentelőket nem feltétlenül járta át a kegyelem, többen felvetették, hogy talán meg is kellett volna korbácsolni a gyerekeket, hogy teljes legyen a golgotai élmény. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek