Fokozott rendőri ellenőrzés a bükki utakon

Megosztás

A megerősített ellenőrzések balesetvédelmi célokat szolgálnak Borsod megyében is az ünnepi hosszú hétvégén. Például ne álljunk meg olyan helyen, ami a forgalmat akadályozná.

A rendőrök az ellenőrzéseik során felhívják a gépjárművezetők figyelmét a szabálykövető közlekedési magatartás fontosságára. Így az ellenőrzések fő célja elsősorban a közlekedésbiztonság megőrzése és annak minél további fokozása.

A rendőrjárőrök elsősorban a hatpontos ellenőrzési csomagra fókuszálnak: a nem megfelelő sebesség megválasztására, az elsőbbségi jog megsértésére, az irányváltoztatásra, kanyarodásra vonatkozó szabályok be nem tartására, az ittas vezetésre, a vasúti átjárókban történő közlekedés szabályainak megszegésére, valamint a passzív biztonsági öv, a gyermekbiztonsági ülés használatának elmulasztására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kérik, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek! (Police.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek