Megint kordont bontott a Momentum, Hadházy megsérült a rendőrökkel való dulakodásban

Megosztás

A független ellenzéki politikus arca vérzett, miután dulakodás alakult ki a rendőrökkel, amikor megpróbálták visszaépíteni a Karmelita körüli kordont.

Szerdán harmadszor is szétbontotta a Karmelita kolostor előtti utcaszakaszt elzáró kordont Hadházy Ákos és a Momentum – tudósított a 444.hu. A tervek szerint a bontással nem lesz vége az akciónak, váltott műszakokban 24 óráig őrzik majd a kordonokat.

Sorban érkeztek a kormánytagok, páran megálltak beszélni a politikusokkal és újságírókkal. Orbán Viktor viszont elkerülte Hadházyékat: a Sándor-palotába parkolt be a kisbusszal, majd átsétált az udvaron a Karmelitába. Fél 10 után aztán felállt a rendőrsorfal, a Karmelitához már nem engedtek be senkit, a politikusok az alkotmányos jogikra hivatkozva követelték, hogy engedjék át őket.

A rendőrök 10 óra körül elkezdték visszaszerelni a kordonokat, Hajnal Miklósék próbálták ezt megakadályozni, sikertelenül.
Hadházy Ákos viszont meg is sérült – vérzett az arca -, amikor nekiugrott a visszaépített kordonnak, és dulakodás alakult ki a rendőrökkel. Ez a jelenet az alábbi videón is látható:

Forrás és további részletek: 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek