Jótékonysági futást szerveznek a borsodi kisfiúért, aki a látását és a hallását is elveszítette

Megosztás

A Supersum Alapítvány harmadik alkalommal szervez jótékonysági futást, ezúttal a kis Baka Krisztián gyógyulásáért. A kisfiú nyolc hónapos korában agyhártyagyulladással kórházba került, majd kómába esett.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a tiszaújvárosi tűzoltó, Baka Krisztián kisfia teljesen egészségesen jött világra két és fél évvel ezelőtt, ám alig nyolchónaposan a védőoltás ellenére agyhártyagyulladást kapott és kómába esett. A gyermek négy hét után tért magához, ebből két és fél hetet lélegeztetőgépen töltött.

A fertőzésnek súlyos következményei voltak, elveszítette a látását, a hallását, a mozgása pedig súlyosan sérült. Önálló nagymozgásokra nem képes, hasra fordulni is csak segítséggel tud. A szülők foggal-körömmel küzdenek a kisfiú helyzetének jobbá tételéért, folyamatosan gyógytornára, valamint látás- és hallásfejlesztésre hordják a csöppséget.

Emellett szeretnének eljutni Borsodból a komplex és intenzív fejlesztő kezeléseket biztosító solymári Borsóházba, illetve egy soproni speciális intézménybe, ahol rengeteg gyermeken segítettek már. A kezelések azonban jelentős anyagi terhet rónak a családra, ezért mindennemű támogatás létfontosságú lehet a számukra.

A tiszaújvárosi tűzoltó édesapáért és családjáért összefogtak a bajtársai és a Supersum Alapítvány: április 22-én, szombaton jótékonysági futást rendeznek. Az esemény bevételéből Krisztián gyógyulását támogatják. Az adománygyűjtő futásra regisztrálni a verseny rajtjánál, a tiszaújvárosi polgármesteri hivatal előtt lehet délelőtt 9 és 10 között. A futáson való részvétel regisztrációhoz kötött, melyre két lehetőség van: a helyszínen a kétezer forintos nevezési díj befizetésével vagy online átutalással a Supersum Alapítvány számlaszámára. A verseny távja 2023 méter, ami akár sétálva is teljesíthető.

Aki anyagilag támogatná a családot, az a Supersum Alapítvány számlaszámán keresztül teheti ezt meg:
Supersum Alapítvány
K&H BANK
Bankszámlaszám: 10402764-50526972-78881008
IBAN: HU72 10402764-50526972-78881008
Swift kód: OKHB HUHB
Közlemény: KRISZTIÁN

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek