Éber kómában fekvő férje kezelésére gyűjt a hajdúböszörményi nő

Megosztás

Minden előjel nélkül, pályabejárás közben állt meg a szíve egy 30 éves hajdúböszörményi férfinek, írja a Debreceni Nap. Szilágyi Richárd szenvedélyes raliversenyző, navigátorként több bajnokságot is nyert.

Szilágyi-Parti Krisztina, Ricsi felesége az RTL-nek mesélt a család kálváriájáról. Elmondta, 11 hetes terhes volt már Janka babájukkal, amikor férjét a szörnyűség érte. Telefonon értesítették arról, hogy Ricsinek megállt a szíve, négyszer kellett újraéleszteni.

A férfit hónapok óta kezelik a debreceni kórházban, úgynevezett éber kóma állapotában van. Esetében ez azt jelenti, hogy mozogni, beszélni képtelen, de a család mellett az ápolók is látnak olyan jeleket, amelyek arra utalnak, hogy a férfi kommunikálni próbál.

Krisztina azt vette észre párján, hogy hosszasan bámulja közös fotóikat, a babafotók láttán pedig mintha beszélni próbálna.

Ricsi állapota egy intenzív rehabilitációs terápia hatására változhatna, de ilyen kezelésre csak Németországban van lehetőség, ahol akár 3 héten belül fogadni tudnák. A nyolchetes terápia költséges: 40 millió forintba kerül, de ennyi pénzt a család nem tud előteremteni, ezért hálásak minden segítségért és remélik, egy nap Ricsi újra velük lehet.

Ha szeretné segíteni az édesapa felépülését, ide utalhat: Sorsod a sorsom alapítvány Szilágyi Richárd részére létrehozott bankszámlaszáma: OTP Bank 11738008-21504798 Ha külföldről utalna: IBAN: HU43117380082150479800000000 BIC/SWIFT kód: OTPVHUHB

Kapcsolódó cikkek