A DVTK kapusa fellélegezhet, nem ismétlődhet meg a kínos incidens, az MLSZ bekeményített

Megosztás

Senkó Zsombor és az MTK-szurkoló kisfiú esete nagy port kavart fel az elmúlt hetekben, de a szövetség úgy gondolta, sürgősen véget vet a rávezetős, ünnepi kezdőrúgásoknak. Sőt, hamarosan semmilyen alternatívát nem fog támogatni.

Nemzeti Sport írt arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) levélben közölte az NB I-es és NB II-es klubokkal, hogy ezentúl szigorúbban szabályozzák a szurkolói kezdőrúgást, amely a jövőben meg is szűnhet.

A körlevél előzménye minden bizonnyal, hogy nemrégiben az MTK, valamint a Vasas bajnokija előtt egy ilyen kezdőrúgást elvégző kisgyerek megiramodott és gólt akar szerezni, amit két alkalommal is „védett” a kapus. (A gyereket és családját az eset után meghívták egy DVTK-meccsre.) Mint az NSO megjegyzi, ősszel az ETO FC, az idén a DVTK játékosa sem ment bele abba, hogy a labda így kerülhessen a hálóba.

Az MLSZ levele szerint a profi osztályokban szereplő klubok esetében a jövőben a kezdőrúgást elvégző drukker és a labda sem hagyhatja el a kezdőkör területét, valamint ennek az eseménynek a lehető legrövidebb idő alatt be kell fejeződnie.

Az új bajnoki idényben pedig már ne legyen szurkolói kezdőrúgás, ami más országok bajnokságában nincs is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek