Végre zajlanak a munkálatok a felsőzsolcai kerékpárútnál, nyárra el is készülhet

Megosztás

Bár már másfél éve el kellett volna készülnie, s korábban egy emléktábla kapcsán is kissé mulatságos vita alakult ki, most úgy fest, néhány hónapon belül birtokba vehetik a bringások Miskolc és Felsőzsolca új kerékpárútját.

Nyáron már birtokba is vehetik a helyiek azt az 1374 méter hosszú kerékpárutat, amelyre a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt közbeszerzést a HE-DO csoport önállóan nyert meg – írta a kivitelező közleménye alapján a MagyarEpitok.hu februárban.

Mint a lap írja, a kerékpárút a miskolci József Attila úti áruház melletti körforgalmú jelzőlámpás csomóponttól indul, majd a meglévő nagyátmérőjű acéllemez aluljárón keresztezi az M30 autóutat, egy rövid szakaszon Felsőzsolca bekötőútja mentén halad és a Sajó-folyó gátjára épített szakasszal éri el Felsőzsolca település határát.

„A projektet 2022. év novemberében előkészítő munkálatokkal (fakivágás, bozót és cserjeirtás, gázvezeték védelembe helyezése) megkezdtük” – fogalmazott a lapnak Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője. A zajló munkálatokról nemrég Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő is posztolt:

A vezető szakember hozzétette: Felsőzsolcáról jelentős a napi ingázó forgalom Miskolcra, az önálló kerékpárút építése a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen a két város között. Emellett maga a projekt elnevezése összefoglalja is utal a céljára – derül ki szavaiból, mivel a kerékpárút a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” beruházásban készül el.

Az utat tehát a tervek szerint idén júliusban adják át a forgalomnak, de már eddig is voltak kisebb botrányok körülötte. Két és fél évvel ezelőtt, 2020 őszén mi is írtunk róla, hogy ellopták azt az emléktáblát, amelyet az akkor még értelemszerűen meg sem épített felsőzsolcai kerékpárútnak állítottak, majd ennek a helyére az LMP helyezett el egy másik emléktáblát.

Akkor Csöbör Katalin azzal magyarázta az eredeti emléktáblát, hogy azt még az előző polgármester helyezte ki a projekt elindításakor. Viszont az akkori posztjában a képviselő 2021 végi elkészülést említett a kerékpárúttal kapcsolatban, ami így végül másfél évet fog csúszni.

Nyitókép: Csöbör Katalin Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek