Elkelt az egykori Hámor Étterem

Megosztás

“Pár pohár bor, pajkos Ámor és a mámor végtelen, ez a Hámor Étterem”  – ezzel a fülbemászó szlogennel hirdette magát az egykoron rendkívüli népszerűségnek örvendő Hámor Étterem. A hajdanán ragyogó fényű zenés estélyeknek helyt adó épület hosszú évek kihasználatlansága után most új tulajdonoshoz kerül.

A folyamatosan pusztuló épület több mint egy évtizede állt üresen, a tulajdonos évek óta hirdette szinte minden létező felületen. A hirdetésekből megtudhattuk, hogy zöldövezetben, 8500 négyzetméteres területen áll a 3000 négyzetméteres épület, ami bár alapos felújításra szorul, statikailag hibátlan szerkezetű, és nem tartozik műemlékvédelmi, vagy régészeti besorolás alá, tehát igény szerint gyorsan birtokba vehető, a felújítás azonnal elkezdhető. Emellett hatalmas pincerész és parkosított terület tartozik hozzá. A legutolsó bejegyzések 170 millió forintért kínálták.

A valamikor szebb napokat megélt épület környékéről mára kiirtották a bozótot és vágják az elburjánzott fákat. A jelek szerint az új tulajdonosok már dolgoznak a terület rendbetételén

– A vásárló cég nem adott engedélyt rá, hogy a nevüket eláruljuk. Annyit mondhatok, hogy egy gépészeti berendezésekkel foglalkozó cégről van szó. Szerettük volna, ha étteremként működik tovább, de nem sikerült olyan vevőt találni. Mindig is az volt a probléma az értékesítési szándéknál, hogy nehezen jön vissza az ára, túl nagy az alapterülete, nehéz kifűteni – árulta el a boon.hu-nak a korábbi tulajdonos, a Bükkvidéki Vendéglátó Zrt. igazgatója, Fükő Krisztina.

Talán a rendszerváltás gazdasági zűrzavara, a korszellem gyors változása, esetleg egy teljesen más dolog a fő ok, amiért lakat került a Hámorra, ezt sajnos pontosan nem sikerült kideríteni. Ami biztos: az étterem bezárása után rövid ideig diszkó, a kilencvenes években pedig bútorbolt is üzemelt itt, melyet több vállalkozó is üzemeltetett. 

boon.hu, minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek