Seregi Ernő: Mindennél meghatóbb, mindent felülmúl a magyar himnusz

Megosztás

Seregi Ernő Róbert a junior jégmászó-vb-n lett világbajnok, ráadásul két ezüstöt is begyűjtött az aranyérme mellé a finnországi rendezésű világversenyen.

A Hámori Szikla és Jégmászó Sportegyesület sportolója édesapja nyomdokain kezdett el a sportmászással foglalkozni, és most érte el eddigi legnagyobb sikerét Seregi Ernő Róbert – számolt be róla a Minap.hu. Ugyanis nemrégiben a finnországi Ooulu városában rendezték meg az ifjúsági jégmászó világbajnokságot, ahol a Hámori Szikla és Jégmászó Sportegyesület sportolójaként képviselte a magyar színeket.

Ernő először az úgynevezett nehézségi mászást teljesítette, itt spanyol vetélytársa előtt, viszont a francia riválisa mögött a második lett, majd a gyorsmászás során komoly előnnyel bizonyult a legjobbnak az U21-esek között.

Az újdonsült világbajnokot a Miskolc Televízió kérdezte ki a történtekről. Mint elmondta, a döntőre egy “nagyon nehéz” utat építettek, hiszen az utánpótláskorú fiatal mellett a felnőttek is versenyeztek az Európa-kupában, ugyanazokon a pályákon. Bevallotta, nagyon sokáig azt hitte, csak erőből kell mászni, de az utóbbi időszakban sok olyan emberrel találkozott, akik által tökéletesíteni tudta a technikáját.

Az Ifjúsági világbajnoki aranyérmet és két ezüstöt szép eredménynek tartja, de hozzátette: “sokkal elégedettebb”, amikor jól tud mászni. “Volt már olyan versenyem, ami nem hozott ilyen eredményt, de azt tudtam rá mondani, hogy elfogadható minőségben másztam. Mindenesetre nagyon örülök, és hálával tölt el, hogy érmeket tudtam szerezni. Ebben a sportágban “nagyon hosszú idő után most szólt először a magyar himnusz, ez mindennél meghatóbb, mindent felülmúl.”

Forrás és további részletek: Minap.hu; Fotó: Horváth Csongor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek