A Papírgyárnál láttak ismét vaddisznót Miskolcon

Megosztás

Ismét feltűnt egy állat a borsodi megyeszékhely területén, hiába próbálják meg ritkítani őket.

A Miskolc és Én Facebook-csoportban jelent meg szombat délután egy poszt egy képpel, amelyen az látható, ahogy egy vaddisznó éppen békésen eszik. A fotó feltöltője azt írta a bejegyzésbe:

“Ma délben, a Papirgyártól nem messze találkoztam vele a kert végében, a patakparton ropogtatta jóízűen a diót.”

A bejegyzés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, egyre több helyen észlelnek vaddisznókat Miskolc belterületén. A bejelentések szerint a sertések viszonylagos nyugalommal sétafikálnak a lakott területeken belül, nem félnek sem az emberektől, sem a kutyáktól, emellett jelentős károkat okoznak, ugyanis feltúrják a megművelt földeket.

Az önkormányzat emiatt megbízta Kiss Tibort, hogy szervezze meg a város belterületén felbukkanó sertések befogását, valamint állományuk megritkítását. Kiss Tibor arról beszélt nekünk, hogy néhány kollégájával együtt május 15-ig megkapták az engedélyt a rendőrségtől, hogy éles lőfegyvert használjanak lakott területen belül olyan helyeken, ahol nem áll fenn a személy- és vagyonbiztonság veszélyeztetésének kockázata. Ahol a feltételek nem engedik meg a lőfegyver használatát, ott vadbefogó csapdákat telepítettek, melyekkel immár több, mint 20 állatot sikerült befogniuk október óta.

Fotó: Miskolc és Én

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek