A borsodi rendőrök készülnek a motoros szezonra

Megosztás

Indul a motoros szezon, amire már a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei is felkészültek.

A napos, tavaszias idő beköszöntével egyre többen előveszik – hosszú téli pihenőt követően – a motorkerékpárokat. Ez azonban számos veszélyt rejt magában, hiszen a motorosoknak vissza kell szokniuk a két kerékre, az autósoknak pedig fel kell készülniük a motorkerékpárok újbóli megjelenésére az utakon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei is megkezdték a felkészülést a szezonra. A járműveket átvizsgálták: ellenőrizték többek között a lengéscsillapítót, a fék- és biztonsági berendezést, a gumik profilmélységét és a világító berendezéseket, illetve megtették a próbaköröket a rutinpályán.   

A balesetek megelőzése céljából fontos, hogy minden évben felkészüljünk és a járműveket is felkészítsük a tavaszi és nyári hónapokra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai a motorkerékpáros balesetek megelőzése érdekében felhívják a figyelmet a fokozott óvatosságra, és az egymás iránt érzett felelősséggel való közlekedésre. Vezetéstechnikai szempontból sem szabad megfeledkezni arról, hogy tavasszal, több hónapos kihagyás állhat a motorosok mögött.

  • Fontos a kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorok használata,
  • A bukósisak és egyéb védőfelszerelések viselése, amelyek nagymértékben csökkentik a sérülések kockázatát,
  • Ne megszokásból, rutinból vezessünk, fokozott figyelemmel menjünk bele az előzésbe, kanyarodásba,
  • Az út-, terep-, és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel történő közlekedés is nagyon fontos!
  • +1 intelem: nemcsak az aktuális út-, látási, és időjárási viszonyokhoz kell megfelelően alkalmazkodni, hanem az éppen érvényben lévő egészségügyi szabályokhoz is.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek