Borsod: meg akarta ölni a feleségét egy késsel, de nem sikerült

Megosztás

Önmagával szintén végezni akart, de mindketten túlélték az esetet. Most elítélték a férfit.

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki egy késsel támadt feleségére parasznyai otthonukban.

A megállapított tényállás szerint a cselekmény előtti estén a vádlott egy mintegy 15 cm pengehosszússágú konyhakést készített a párnája alá azzal a szándékkal, hogy megöli feleségét. Másnap, 2022. február 25-én reggel az ágyban fekvő vádlott mellé, neki hátat fordítva visszafeküdt felesége, miután gyermeküket elindította az iskolába. A férfi többszöri kérésére az asszony felé fordult, ekkor elővette párnája alól az eszközt és kis erővel megszúrta a sértett nyakának elülső részét. Az asszony próbált védekezni, miközben a férj több alkalommal ismét megszúrta őt, döntően hátsó testfelszínén, illetve a bal tarkóján. A nő végül kikúszott az ágyból, majd kimenekült a szobából és a ház hátsó részében élő lányához ment, ahol bezárkóztak a szobába.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló, szúrt-metszett sérüléseket szenvedett. A vádlott ezután önmagával is végezni akart, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket ejtett nyakán és mellkasán.

A törvényszék a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek