Online munkát ígért a cég, majd felszívódott, tízezer embert verhettek át

Megosztás

Olyan is akad, aki több, mint egymillió forintját vesztette el az ügy során. A bárki számára egyszerűen elvégezhető, teljes mértékben online, mégis hatalmas bevétellel kecsegtető ajánlatokat érdemes bizalmatlansággal fogadnunk. Főleg, ha még pénzt is kérnek bármilyen jogcímen először tőlünk. Itt is egy hatalmas átverés történt.

Egymillió-kétszázezer forintját veszítette el az a férfi, aki bedőlt az online munkát ígérő cég ígéreteinek, amely szerint “internetes munkával gyorsan, sok pénzt lehet keresni, de ehhez előbb be kellett fektetni valamennyit”- számolt be az RTL Híradó.

Azonban nem a becsapott férfi volt az egyetlen károsult, becslések szerint

legalább tízezrek érintettek az ügyben, amiben a rendőrség nyomozást indított.

Az ügy hátterében piramisjáték is állhat. A legkisebb befizethető összeg 48 ezer, a legnagyobb több mint 2 millió forint volt. A riportban a céget nem nevezték meg, annyi utalás hangzott el, hogy egy magyarországi céghálózat tagjairól van szó.

A becsapott székesfehérvári férfi azt mesélte az RTL Híradónak, hogy “különböző szintek voltak ebben az online munkában és tartozott hozzá egy befizetés is.” A munka során, mint mondja, napi szinten 10 vagy 20-25 videót kellett megnéznie, ezek többnyire ismert filmipari cégek előzetesei voltak, majd ezekről egy közösségi média csoportban kellett beszámolni. Azt ígérték nekik, hogy egy filmelőzetes megnézéséért öt dollárt adnak, mai árfolyamon ez nagyjából 1800 forint.

A munkáért járó pénzt egy ideig megkapták a csoporttagok, március elsején azonban a cég hirtelen eltűnt. “A cég Telegram-csoportjai elkezdték magukat felszámolni, a csoporton belüli beszélgetéseket letiltották, a mentorok törölték magukat, a budapesti vezérigazgató is teljesen felszívódott” – mesélte a becsapott fiatal.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek