Ne dőljünk be: ismét e-mailes átverés terjed, nem kapunk pénzt, csak minket húznak le

Megosztás

Pedig több jel is mutat rá, hogy egyértelmű átverésről van szó, mégis rengetegen bedőlnek, mi ne tegyük. A “Díjnet” nevében kapunk levelet.

Egyre több az átverés az interneten, már több szolgáltatás nevében is próbálják az emberek adatait vagy pénzét kicsalni. Néhány napja az OTP Bank figyelmeztetett egy ilyen kísérletre, de nemrég a Jófogás és a Netflix kapcsán is volt példa átverésre – írja a Hvg.

A legújabb ilyen kampány a Díjnet nevű elektronikus számlabemutatási szolgáltatás nevében igyekszik megtéveszteni az embereket e-mailben. Mint a 24.hu írja, ebben a levélben azt írják a csalók, hogy már igénybevehető a Díjnet egy Refund nevet viselő szolgáltatása, amivel több ezer forintot is lehet spórolni – ilyen azonban nem létezik.

Az e-mailben, melynek már a nyelvezete is árulkodó lehet, arra szólítják fel az ügyfeleket, hogy jelentkezzenek be a „kedvezmények” megtekintéséhez, majd nyomjanak az online számlázás gombra – a cél itt minden bizonnyal a bejelentkezési adatok megszerzése lehet.

Nyomatékosítva a levél „hitelességét”, a csalók megjelenítenek egy összeget is, amit az ügyfél visszakaphat.

Ha ilyen levelet kap, jobb, ha azonnal törli azt, és nem kattint semmilyen hivatkozásra. Az e-mail kapcsán érdemes mindig megnézni, hogy az milyen címről érkezett – amennyiben furcsa, külföldi szó, vagy értelmetlen kifejezés áll a @ jel után, jó eséllyel csalók próbálkoznak. Ideális esetben itt a szolgáltató neve kell legyen, pontosan, hibák nélkül.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek