Ellopták a kiadott pénzt, miután elhitették a külföldi turistákkal, hogy bedöglött az ATM

Megosztás

Trükkös tolvajok játszották el ezt két külföldi turistával, megvárták a tranzakció elkezdését, majd elhitették az áldozattal, hogy az automata sajnos nem működik. Ő gyanútlanul ott hagyta a takarásban levő pénzt, a bűntárs pedig gyorsan felmarkolta. Ezt viszont kamera rögzítette, így lebuktak a tolvajok.

tavaly ősszel akcióztak így a bulinegyedben, most vádat emeltek ellenük. Budapest belvárosában egyre többször fordulnak elő ilyen ügyeskedések.

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség két férfival szemben, akik tavaly ősszel, egy belvárosi ATM-nél elhitették egy pénzt felvevő külföldi turistával, hogy nem működik a készülék, majd abból a sértett pár másodperc elteltével kiadott pénzét ellopták. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint elszaporodtak a környéken elhelyezett ATM-eknél elkövetett trükkös lopások.

A konkrét esetben a vádirat szerint a 28 és a 24 éves vádlott tavaly október 28-án este, a VII. kerületi Kazinczy utcában lévő egyik bankautomatánál kifigyeltek egy külföldi férfit, aki az automatából pénzt akart levenni. A művelet közben odaléptek a sértetthez, akinek a fiatalabb vádlott elterelte a figyelmét, miközben a turista 200 ezer forint készpénz felvételét indította el. A vádlott elhitette vele, hogy a pénzkiadó automata nem működik, ezért a férfi a bankkártyája kiadása után ott is hagyta a készüléket. Ekkor az idősebbik vádlott odalépett az automatához, és elvette a pár másodperc késleltetéssel kiadott pénzt, aztán társával együtt távozott a helyszínről. (via Hvg)

Elvitték a késleltetve kiadott pénzt

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt két, a húszas éveiben járó férfival szemben, akik 2022 októberében, egy VII. kerületi automatánál “segítettek” egy külföldi férfinak, akivel elhitették, hogy rossz az automata, ezért nem adja ki a pénzt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek