A kormány most hirtelen azt állítja, Orbán gépe Olaszországban “technikai landolást” hajtott végre

Megosztás

Néhány napja még simán elismerték, hogy a miniszterelnök a hazafelé úton egy kis kitérővel (?) landolt és szállt ki Olaszországban és a fényképek tanúságai szerint napokig ott is maradt egy magánprogramon. Most egyik pillanatról a másikra egy ezzel teljesen ellentétes magyarázkodással állt elő a kormány. De a szabályok szerint ez is lehetetlen, lesz még mit faragni a történeten.

“Ahogyan Gulyás miniszter úr a Kormányinfón már világosan kifejtette, Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatáson volt Egyiptomban, onnan visszafelé egy technikai landolás során szállt ki egy olaszországi repülőtéren” – ezt válaszolta az RTL kérdésére Kormányzati Tájékoztatási Központ arról, miért és hogyan tett olaszországi kitérőt az Egyiptomból hazafelé tartó miniszterelnök. Az RTL-nek nyilatkozó pilóta szerint viszont

“a technikai landolás azt jelenti, hogy a gép nem tervezett leszállni az adott reptéren, mégis valamilyen okból szükség volt erre.” Ilyen ok lehet az, ha a pilóta attól tart, hogy valamilyen komoly műszaki probléma van a repülővel, ami annak biztonságát veszélyezteti.

Ilyenkor azonban a gépek általában csak pár tíz kilométerre térnek el az útvonaluktól, a technikai landolás alatt pedig az utasok nem szállhatnak ki. Hogy felmerült-e ilyen ok pont azon a környéken, ahol Orbán Viktor felesége is éppen járt, hiszen nem sokkal később együtt látták a miniszterelnököt és Lévai Anikót Firenzében, arról természetesen nem számolt be a kormányzati kommunikáció.

Közpénzből, a honvédség gépével, magánprogrammal összekötve. Nincs itt semmi látnivaló.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek