DVTK-Kazincbarcika – “szomszédvárak csatája”

Megosztás

Vasárnap borsodi rangadóra kerül sor a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában, ugyanis 14 órakor a Kazincbarcika SC otthonában lép pályára a DVTK.

Nagy eséllyel teltház előtt kerül sor a két gárda összecsapására, tekintve, hogy a KBSC 2020-ban átadott stadionja, a Kolorcity Aréna mindössze 1120 fő befogadására alkalmas. A vendégszektorban 200 hely van, az oda szóló jegyeket már a meghirdetés után két órával mind elkapkodták. A DVTK hivatalos honlapján figyelmezteti a szurkolókat, hogy érvényes belépőjegy nélkül ne induljanak útnak, illetve, hogy a hazai szektorokba kizárólag Kazincbarcikán, vagy a kazincbarcikai régió településén élő szurkolók válthatnak jegyet lakcímkártyájuk felmutatásával.

A két csapat legutóbb tavaly augusztus 28-án az NB2 6. fordulójában csapott össze a DVTK stadionban kicsivel több, mint 5000 néző előtt. A mérkőzést a diósgyőri alakulat nyerte 1-0-ra Koman Vladimir 84. percben szerzett góljával. Bertus Lajos szögletét a tizenhatoson kívülre fejelték a barcikai védők, Koman pedig mindenféle állítgatás nélkül mintegy 18 méterről bal lábbal a kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát. Az összecsapást követően a DVTK a kilencedik, a Kazincbarcika a harmadik helyet foglalta el a tabellán.

Szergej Kuznyecov, akinek ez volt az első mérkőzése a Diósgyőr kispadján azt nyilatkozta, hogy bár még csak pár napja dolgozik együtt a játékosokkal, örömmel konstatálja, hogy igyekeznek minél többet megvalósítani az elképzeléseiből. Az ukrán szakember elmondta továbbá, hogy fontosnak tartja, hogy az eredmény mellett meglegyen a látványos, jó játék, ugyanis a szurkolók ezt szeretnék látni, és minél többen buzdítják a csapatot, annál jobban fognak játszani.

A KBSC akkori vezetőedzője, Varga Attila szerint az első 20 percben kifejezetten rosszul játszottak, ugyanis volt egy kis zavar a fejekben, azonban ezt a védelem átszervezésével sikerült megszüntetni. A második félidőben a jó védekezésből indított megfelelő ritmusú támadások jellemezték a játékukat, viszont Bertus szögletét nem védekezték le kellőképpen, így született a bekapott gól.

A két csapat legutóbbi találkozója óta lejátszott 18 mérkőzésen a Diósgyőr 15 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel az élre tört, a Kazincbarcika pedig azóta csupán 3-szor volt képes begyűjteni a három pontot, emellett 6-szor ikszeltek és 9-szer szenvedtek vereséget. Ez a mérleg a tabella 16. helyére juttatta a csapatot.

Varga Attila idén február elején távozott Barcikáról, helyét Csábi József, a magyar labdarúgó válogatott egykori szövetségi kapitánya vette át, akinek a vasárnapi lesz a debütáló mérkőzése a KBSC kispadján. Az újonnan kinevezett vezetőedző a múlt vasárnapi Kozármisleny elleni idegenbeli, 3-0-ás barcikai győzelemmel zárult találkozót még a lelátóról tekintette meg. Meglátása szerint még látszódott, hogy az elmúlt hetek sikertelensége rányomta a csapatra a bélyeget, de végül jól alakultak a dolgok, mert az első korai gól nagy pluszt adott a fiúknak, elkezdtek hinni magukban, a második gól után pedig már annyira felszabadultak, hogy nem lehetett őket megállítani. Fegyelmezetten és alázatosan játszottak, és ezt várja el tőlük a továbbiakban is.

A DVTK tavaly december óta veretlen, ráadásul zsinórban 5 győzelmet zsebelt be, a KBSC-nél pedig azt várhatjuk, hogy az edzőváltás nagy lendületet fog adni a játékosoknak. Két bizonyítási vágytól fűtött csapat összecsapását várhatjuk tehát vasárnap, amit érdemes lesz megtekinteni.

Forrás: dvtk.eu, kbsc.hu

Kiemelt kép: nso.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek