Államtitkár: Nyugat-Európában nem független a sajtó, a magyar az egyik legtisztább szabályozás

Megosztás

Kovács Zoltán államtitkár elmagyarázta, miért nem szabad a hanyatló nyugat sajtója és miért kitűnő a helyzet Magyarországon. Mi hogy látjuk?

Azok után, hogy a kormány 2021-ben határozatot adott ki arról, hogy Magyarországon médiapluralizmus van, talán nem sok értelme van bizonygatni, hogy sajtószabadság van nálunk, de a csütörtöki Sajtószabadság Magyarország 2023 című konferencián kormánytagok és kormányhoz közeli szereplők újra nekifutottak ennek, és kiderült, hogy Nyugat-Európában eléggé el nem ítélhető módon a sajtót politikai célok érdekében züllesztették le.

Nyugat-Európában nem független a sajtó, politikai fegyverré akarják tenni, sőt részben már akként is működik” – idézte Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárát az MTI.

Kovács a Nézőpont Intézet és a Médianéző Központ rendezvényén arról beszélt, hogy Nyugat-Európában – például Nagy-Britanniában, Németországban, Finnországban vagy Svédországban – a kormányok sajtónyomás alatt, a hatalmi ágként működő média nyomása alatt vannak. Az államtitkár szerint ez a sajtó csak a közvéleménytől független, inkább az odaáramló pénzeket képviselik.

„Magyarországon az egyik legtisztább szabályozási rendszer van Európában, ezt azonban egyetlen nyugati médium sem fogja elismerni, hiába bizonygatják nekik” – mondta az államtitkár. (Telex)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek