Gyurcsány Ferenc félreérthető mozdulattal gratulált a DK új képviselőjének – videó

Megosztás

Érdekes jelenet zajlott le az országgyűlés hétfői ülésén. Miután a DK frakciójának legújabb tagja, a január végén elhunyt Kordás László listás mandátumát átvevő Ráczné Földi Judit letette képviselői esküjét, elsőként Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke gratulált neki.

A DK elnöke egy furcsa kézfogással hátratolta és leszorította a képviselőnő kezeit, majd a vállába hajolt, és a fülébe súgott valamit. Ráadásul ez az ölelkezés a vártnál hosszabb ideig tartott, ami még rátesz egy lapáttal a helyzet abszurditására. A közelben ülő kormánypárti képviselők – köztük Orbán Viktor – tágra nyílt szemekkel figyelték a jelenetsort; a miniszterelnök és Gulyás Gergely gúnyos mosollyal az arcukon tekintgettek egymásra, Rogán Antal pedig úgy röhögött, mintha egy Adam Sandler-filmet nézne.

– És még a Felcsút is kikapott a hétvégén. Ezek a te napjaid. – ezt súgta Gyurcsány Ferenc Ráczné Földi Judit fülébe a DK sajtóirodája szerint.

A Demokratikus Koalíció elnöke kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, hogy előre megbeszélték, hogy tüntetőleg hosszan megölelik egymást, mint két barát. Itt arra utalt, hogy náluk ilyen nagy az összetartás, ellentétben a többi ellenzéki párttal, melyek nem képviseltették magukat az eskütételen.

– Ez már szinte abúzus, nem tudom másképp kifejezni, szerintem ez már sok volt, belefért volna egy kézfogás és egy puszi – vélekedett Görög Ibolya protokollszakértő, aki hozzátette, hogy ez a hátraszorított kezes ölelkezés túlzottan bizalmas érintésnek tűnt.

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője egy Facebook posztban reagált a történésekre. Szégyenteljesnek tartja, hogy egy olyan párt elnöke, mely büszkén hirdeti, hogy ők adják majd Magyarország első női miniszterelnökét, így viselkedik a parlament ülésén, nagy nyilvánosság előtt. A képviselő hozzátette, hogy a bántalmazott nőket, az egyenlőségben hívő felnövekvő generációt, a jóérzésű választókat veszi semmibe az, aki ilyen példát mutat, aki ennyire nem képes az önreflexióra.

Az esktütétel utáni jelenetsor alább megtekinthető.

Ráczné eskütétele

Uploaded by Jeti Válasz on 2023-03-07.

Forrás: index.hu, telex.hu, atv.hu

Kiemelt kép: Orosz Anna

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek