A csecsemőgyilkos emődi lány esetéről egy közeli ismerőst kérdeztünk

Megosztás

Egy, a lányt és családját jól ismerő illetőt kérdeztünk a tragikus esetről, aki új információkkal látta el lapunkat. Álláspontja talán más megvilágításba helyezi az egyébként valóban borzalmas történetet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 15 éves Lilla február 24-én este családi házuk udvarán egy életképes újszülöttnek adott életet, azonban a csecsemőt ellátatlanul a szomszéd kertjében hagyta. Mire a rendőrök megtalálták, a kislány annyira kihűlt, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére sem tudták megmenteni az életét.

A lány családjához közel álló forrásunk elárulta a Borsod24-nek, hogy bár szörnyű, értelmetlen dolgot tett, nagyon sajnálja Lillát, és úgy látja, hogy a saját tapasztalatlanságának esett áldozatul. Gyermekien naiv, a világ dolgaiban tájékozatlan lánynak ismeri, és bár gyakran találkozott vele, nem volt róla tudomása, hogy összejött volna egy fiúval. Utólag tudta meg, hogy néhányszor együtt aludtak, Lilla szüleinek beleegyezésével. Elismerte, hogy mivel duci alkatú lány, egy kívülállónak nehezen tűnhetett fel áldott állapota – mint ahogy neki sem -, azonban érthetetlennek tartja, hogy az édesanyja miért nem vette észre rajta a terhességet.

Lilla még tavaly decemberben kezdett hasi fájdalmakra panaszkodni. A háziorvos vesekőre gyanakodott, és beutalta ultrahangra, melyre idén márciusra kapott időpontot. Ebből, illetve a tájékozatlanságából kifolyólag forrásunk úgy véli, talán nem is volt tudatában annak, hogy terhes, és amikor megszülte a gyermeket, a sokk miatt nem volt ura a cselekedeteinek.

– Szó sincs arról, hogy ne szeretné a kisbabákat. Előfordult már többször is korábban, hogy ő vigyázott a máséra – tette hozzá a családhoz közel álló forrásunk.

Lilla gyermekének feltételezett apja, a 21 éves Dani a napokban azt nyilatkozta a Borsnak, nem tudott arról, hogy a lány terhes. Ha tudott volna arról, hogy gyermeket vár, mindenben támogatta volna őt. Elárulta továbbá, hogy Hollandiában dolgozik, és a tragédia hírére azonnal hazajött, azonban a lánnyal nem tudott beszélni azóta sem. Emődön elterjedt a pletyka, miszerint a fiú jelen volt a szülésnél, azonban Dani mindezt határozottan cáfolja. Az említett napilapnak Lilla egyik tanára azt mondta, hogy sem nekik, sem a diákoknak nem tűnt fel a lány állapota. A lap tudni véli, hogy a szülés napján Lilla az iskolában fejfájásra panaszkodott.

Az elsőfokú bírósági döntés arról határozott, hogy Lilla szabad mozgását bűnügyi felügyelet mellett korlátozzák, vagyis házi őrizetben tartják, miközben iskolába is járhat. A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék szerint azonban a társadalmi környezet várható negatív reakciója motiválhatja a lányt szökési, elrejtőzési szándékában, amelyet családi kötelékei sem ellensúlyoznak kellőképpen, tekintettel arra, hogy problémája megoldásához nem mert a szüleitől segítséget kérni. Ezért a törvényszék elrendelte Lilla letartóztatását, ez pedig azt jelenti, hogy március 27-ig be kell vonulnia egy fiatalkorúak számára fenntartott büntetésvégrehajtási intézetbe.

Forrás: bors.hu, miskolcitorvenyszek.birosag.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek