Miskolc régen: A ’80-as évek hétköznapjai

Megosztás

Nosztalgiarovatunkban továbbra is a ’80-as években barangolunk, ezúttal a korabeli szürke hétköznapokból kaptunk el néhány pillanatot.

Igazoltatás a búza téri autóbuszpályaudvaron 1982-ben. Akkoriban a különféle szubkultúrákhoz húzó fiatalokat (rockerek, punkok, stb.) árgus szemekkel figyelték a hatóságok. Nem tudjuk, követett-e el valami kihágást a képen látható fiatalember, lehet hogy csak annyi volt a “bűne”, hogy bőrdzsekit és farmernadrágot viselt.

A Petőfi Sándor utca 18. sz. alatti mentőállomáson 1984-ben egy hideg reggelen éppen egy Nysa mentőautót “bikáznak”, azaz segédakkumulátorral próbálnak beindítani.

A mentős szakma akkoriban sem volt játék és mese. Az évszám és a helyszín ugyanaz, mint az előző fotón, itt éppen egy mentős piheni ki a fárdalmakat az öltözőben.

A Sajószigeti utca 9/a, MHSZ Gépjárművezető Képző Központ büféje 1985-ben, melynek a helyén ma a Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola működik. A képen látható Donald rágó nagyon népszerű volt akkoriban a gyerekek körében, biztosan sokan emlékeznek rá napjainkban is.

Kiemelt kép: húspult a Zsarnai piacon 1982-ben (Fortepan)

Képek: Fortepan

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek