A miskolci önkormányzat adománnyal segítette a Tüskevárt

Megosztás

A polgármesteri hivatal gyűjtésének köszönhetően a tagintézmény kapta a pluszpénzt.

Mintegy kétszázezer forint értékű adományt ajánlott fel a miskolci polgármesteri hivatal a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Tüskevár Tagiskolájának. A felajánlást kedden délután adta át Ignácz Dávid, a város jegyzője Emődi Márta intézményvezetőnek.

Ignácz Dávid elmondta, februárban a miskolci polgármesteri hivatalban rendeztek egy eseményt, aminek részeként gyűjtést szerveztek a hivatali dolgozók között a Tüskevár Iskola részére. „Azért esett a választásunk erre az intézményre, mert itt általános iskoláskorú sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkoznak, hatalmas önfeláldozással az itt dolgozó pedagógusok. Mi azt gondoltuk, hogy ez egy támogatandó dolog, így öröm számunkra, hogy ezzel a kétszázezer forint értékű adománnyal is segíteni tudjuk őket” – mondta.

A Tüskevár Tagiskola ahogyan fentebb is írtuk, a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény részeként működik. Autizmussal élő, értelmileg akadályozott, valamint érzékszervi és mozgásfogyatékos gyerekek tanulnak itt első osztályos kortól nyolcadikig. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek