Süteményekből jött össze a több mint egymillió forintos adomány a miskolci Zsófinak

Megosztás

Még csecsemőkorában bénult le a most tízéves kislány mozgásért felelős része, most kétoldali csípőficam miatt van szüksége operációra.

Anyagi segítséget kapott az a család, akinek most tízéves gyermekének mozgást irányító része még csecsemőkorában lebénult – számol be az RTL Híradó.

„Kiderült, hogy kétoldali csípőficama van Zsófinak, ami műtétet igényel. Az egyik oldalon tavaly májusban már elvégezték ezt a beavatkozást, és idén várjuk a másik műtétet” – mondta el az RTL Híradójának Zsófi anyukája.

A második beavatkozás után hosszú terápia következik, ám a foglalkozások nagyon drágák: óránként akár 25 ezer forintba is kerülhetnek, ami súlyos kiadást jelentene a családnak.

A terápia kiadásainak fedezéséhez járultak hozzá azok a fánkvásárlók, akik idén a Miskolc-szirmai cukrászdában vásároltak. Zsófi támogatásának napján mintegy 3500 fánkot adtak el, ezzel 1 millió 200 ezer forintot sikerült összeszedni számára.

Nem Zsófi az egyetlen súlyos betegségben szenvedő gyerek megyénkben, akiért adománygyűjtés zajlik vagy zajlott: néhány hete mi is beszámoltunk róla, hogy új lendületet vett az adománygyűjtés Boldizsár megmentéséért: a 17 hónapos sajókeresztúri kisfiú egy nagyon ritka és súlyos anyagcsere-betegségben szenved, melynek következtében a szervezete nem tudja feldolgozni a szénhidrátot.

via Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek