Óriási feltűnést kelt a 110 centis, 45 kilós laptop – videó

Megosztás

A hordozható számítógépek egyre könnyebbek és kisebb méretűek lettek az elmúlt évtizedekben, de most éppen azzal hökkentette meg a világot két fiatal, hogy elkészítettek egy igazi óriásbébit, amelynek energiaellátásáról három akkumulátor felel. De akkor mitől laptop, ha szinte nem is vihetjük el sehova csak úgy?

Eltörpül a hagyományos laptopok mellett két youtuber (nehezen) hordozható számítógépe, mely egy egészen átgondolt eszköz lett: gyakorlatilag mindent tud, amit egy laptopnak tudnia kell, csak hát óriási.

A legtöbb hagyományos laptop napjainkban 13 és 15 hüvelykes körüli képátmérővel rendelkezik, a 17-18 inches képernyőátmérők már hatalmasnak számítanak a hordozható gépek körében.

Azonban bármelyik gép csak apróság az Evan és Katelyn néven dolgozó két youtuber saját építésű laptopja mellett, ami 43 hüvelykes, azaz 110 centis átmérőjű képernyővel rendelkezik. Ekkora képátmérő bizony már a tévék mezőnyében sem számít kicsinek, és hordozható számítógépnek sem igazán nevezhető épp a készülék – legfeljebb utánfutón.

A laptop zöme furnérlemezből épült fel, a hatalmas kijelzőt fémsínekre rögzített, ipari erősségű zsanérok tartják a helyén. Ennek is köszönhető, hogy a 43 inches panel – mint a hagyományos laptopoknál – felemelhető és lecsukható, de egy kívánt szögben rögzíthető is feszítőkarokkal. Ez utóbbira azért van szükség, hogy a hatalmas – és ebből fakadóan igen nehéz – képernyő ne tudjon ráesni a felhasználó kezeire, komoly sérüléseket okozva – írja a Gizmodo.

A gépelést egy Redragon K605 billentyűzet teszi lehetővé, mely eleve nem kicsi, a laptop dimenzióihoz mérten azonban mégis annak tűnik. Az érintőpadról sem feledkeztek meg, természetesen ez is akkora, mint egy táblagép.

DIY World’s Biggest Laptop

Today we attempt to build the world’s biggest laptop! Thanks to our sponsor Squarespace, go to https://www.squarespace.com/evanandkatelyn for 10% off your first purchase. Check out our limited Words Are Hard merch design at https://shopevanandkatelyn.com/ (only available til March 10th!)

Az eszköz lelke egy NUC 11 mini számítógép, tehát a komolyabb játékok valószínűleg nem futnak el rajta, de az óriási megjelenítő kárpótolhatja az élményt a kisebb hardverigényű játékokkal.

Joggal vetődhet fel a kérdés: ha már laptop, van-e benne akkumulátor? Az alkotók természetesen erről sem feledkeztek meg, két, egyenként 150 wattos telep gondoskodik az áramellátásról, ha nincs a közelben konnektor, míg egy kisebb, harmadik a díszvilágításért felel. Az eredmény mindenképp érdekes, viszont jó eséllyel a használata már nem olyan kényelmes. Akkor meg miért nem asztali számítógépben gondolkodtak? Talán a Guiness rekord miatt? (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek