Így ünnepelték a hetedik születésnapot Miskolcon, társas, tombola, torta

Megosztás

Miskolc társasjáték klubja egészen szép létszámú lett az utóbbi években, a jókedv mindig garantált. Így volt ez a születésnapon is.

Ha manapság azt mondjuk, hogy kocka, nem egy mértani test ugrik be először a harminc évnél fiatalabbak körében, sőt nem is Rubik Ernő világhírű találmánya. Ez a kifejezés a „kockafej” rövidítéseként terjedt el, ami az angol geek, vagyis stréber szó magyar átültetése. Eredetileg azokra a személyekre használták, akik az egészségesnek vélt szintnél jobban mélyültek el egy adott dologban – főként műszaki területen. Nem meglepő tehát, hogy a világ legsikeresebb kockájának Bill Gatest tartják. Az idők során azonban tágabb értelmezést kapott a kifejezés: például a képregények, mangák, animék, rajzfilmek, sorozatok, filmek, lelkes rajongóit és az úgynevezett gémereket is ide sorolják. Utóbbi „kasztba” a játékosok tartoznak, legyen szó számítógépes, konzolos, vagy akár táblajátékokról. Az alábbiakban pedig a Venn-diagram azon metszetéről lesz szó, ahol a kocka és a dobókocka találkoznak.

Nem is hinnénk, évente hány új megjelenés érkezik társasjáték fronton. Ahhoz, hogy nagyságrendi fogalmunk legyen, talán elég ennyi, hogy a Board Game Geek társasjátékos oldal 142900 különböző játékot jegyez és rangsorol a felhasználói visszajelzések szerint.

Miskolcon például hét éve működik folyamatosan társasjáték klub. A Gémeskút most új helyen, a Széchenyi út 56. alatt várja az érdeklődőket minden csütörtökön 16.30-tól. Aki szeretne megismerkedni az újvonalas (értsd, nem Monopoly) játékokkal, azoknak remek hétközi szórakozást nyújthatnak a klubalkalmak.
Bár a hely új, a születésnap a már megszokott mederben folyt: a társasozás mellett csapat kvízzel, tortával, és tombolával készültek a szervezők. További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek