Drónokkal figyelték a borsodi utakat a rendőrök – videó

Megosztás

Új módszerekkel is ellenőriztek a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain az elmúlt napokban.

Az ellenőrzés elsősorban a passzív biztonsági eszközök, így a biztonsági öv, a bukósisak és a biztonsági gyermekülés használatára terjedt ki. A ellenőrzések kiemelt célja, a balesetek megelőzése azért, hogy mindenki hazaérjen! 

Több mint ezren kockáztattak

Új módszerekkel is ellenőriztek a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye útjain az elmúlt napokban.

Az öt napos akcióban, amely 2023 február 19-én zárult, a rendőrök, 1161 személlyel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, azért mert becsatolt biztonsági öv nélkül közlekedtek, 43 esetben kellett intézkedni azért mert a gyermekülést nem megfelelően használták, és voltak olyan motorosok akik becsatolt bukósisak nélkül ültek a motorra.

Kössünk szövetséget a biztonsággal!

Az autópályák vármegyei szakaszain, új ellenőrzési eszközöket is bevetettek a rendőrök a szabálysértők kiszűrésére. Drónnal és a civil – rendőri jelleg nélküli – kisbusszal kiszűrhetők azok a járművezetők is, akik adott esetben a rendőri ellenőrzést észlelve, menet közben csatolják be a biztonsági övet.

A rendőrségi tapasztalatok alapján, az övhasználattal akár 60 százalékkal is javulhat a túlélés esélye egy baleset során.

Vigyázzunk gyermekeinkre!

A 150 centiméternél alacsonyabb, valamint a 3 év alatti gyermekek kizárólag becsatolt gyermekbiztonsági rendszerben, gyermekülésben szállíthatóak. A gyermekülés nem helyezhető az első ülésre, csak menetiránnyal ellentétes irányban illetve kizárólag akkor, ha nincs légzsák, vagy az inaktív.

Azok a gyermekek, akik már kinőtték a gyermekülést, azonban a gyárilag beépített biztonsági övekhez biztonsággal magasságuk miatt, még nem rögzíthetőek, esetükben ülésmagasító használható.

…. hogy mindenki hazaérjen! – áll a rendőrség közleményében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek