Nincs kibúvó, letartóztatták az ittasan a megállóba csapódva egy fiatal lányt megölő sofőrt

Megosztás

Mivel jogosan lehet attól tartani, hogy a várható súlyos büntetési tétel kiszabása miatt esetleg nem maradna az országban. Az olasz sofőr a helyszínen elismerte, hogy a szonda jól mért, valóban fogyasztott alkoholt a baleset előtt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság március 21-ig elrendelte annak a külföldi állampolgárnak a letartóztatását, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt vasárnap hajnali 2-kor az autójával a József körúton a Blaha Lujza tér felé haladt, amikor a Baross utcai kereszteződésnél elvesztette az uralmát a kocsi felett, az autó megcsúszott, majd először a menetirány szerinti bal oldalon található villamosmegálló gyalogoskorlátjának, később utasvárójának ütközött, letarolva egy ott lévő gyalogost, aki szörnyethalt. A kocsi ezután tovább sodródott, végül egy villanyoszlopnak csapódva állt meg. A balesetről a Borsod24 is többször írt.

Az intézkedő rendőrök által a helyszínen elvégzett légalkoholmérés a gyanúsítottnál pozitív eredményt mutatott. A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megállapítására lehet alkalmas.

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében, a szökés, elrejtőzés veszélyének megakadályozása miatt a terhelt letartóztatását indítványozta. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított külföldi állampolgár, aki Magyarországon tartózkodási hellyel rendelkezik. (via 444)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek