Hogyan varázsolj tavaszi hangulatot az otthonodba?

Megosztás

Amikor úgy tűnik, hogy végre magunk mögött hagyjuk a telet, akkor kedvet kaphatunk arra, hogy tavaszi hangulatot varázsoljunk az otthonunkba. Például készítsünk egy szép asztali díszt, vagy dekoráljuk az ablakot vagy az ajtót. Ennek pedig semmi akadálya, hiszen rengeteg különleges ötlet van, amit megvalósíthatunk. Csak arra kell figyelni, hogy minden szükséges kellék, illetve munkaeszköz rendelkezésünkre álljon az alkotómunkához.

Ha még nincs ötleted, hogy hol tudod megvásárolni őket, akkor figyelmedbe ajánljuk a Minikék tavaszi dekorációit. Itt nagyon sokféle különleges díszt megtalálsz, amikkel percek alatt készíthetsz néhány csodaszép dolgot.

Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy adjunk neked néhány ötletet az alkotáshoz. Először is az ajtódíszekről lesz szó, utána pedig azokról a dobozokról, alapokról, illetve figurákról, amiket kedved szerint díszíthetsz. Végül pedig előkerülnek a virágok is, hiszen a tavasz nem lehet teljes nélkülük.

Készíts tavaszi ajtódíszt!

Az ajtódísz nemcsak karácsonykor trendi, hanem tavasszal is. Különösen húsvét előtt, amikor hosszú hónapok után ismét ünnepi hangulatba kerülünk. A tavaszi ajtódekoráció elkészítéséhez nincs másra szükséged csak egy díszíthető alapra, amit a saját ízlésednek, képzeletednek megfelelően tudsz kidekorálni.

Az alapok nagyon sokféle kivitelben készülnek, így tulajdonképpen bármilyen ötletet meg tudsz valósítani. Vannak például kerék, gomb vagy felhő formájú változatok, de a kézzel horgolt típusok is elérhetőek. Sőt, az alapok különböző árnyalatú vesszőből és akár szalmából is készülhetnek.

Használj dobozokat, díszíthető figurákat!

Nem ajtódíszben gondolkodsz, hanem mondjuk egy különleges ablak- vagy asztaldíszt szeretnél készíteni? Akkor a különböző formájú, színű dobozokat is fel tudod használni annak érdekében, hogy valami igazán egyedi végeredményt kapj.

Vannak kifejezetten tavaszi mintákkal ellátott változatok, de sima fadobozokat is találsz, amiket a kedved szerint tudsz díszíteni. Ami a formájukat illeti léteznek kör, téglalap, illetve négyzet alakúak is.

Bármilyen alapot vagy dobozt is használsz, a díszíthető figurák minden alkotáson jól mutatnak. Madár, unikornis, kancsó, őzike és tyúk formában is kaphatóak, de választhatsz olyanokat is, amik kedves manókat vagy mesebabákat formálnak.

Ha itt a tavasz, akkor elő a virágokkal!

A tavaszi dekorációk elmaradhatatlan kellékei a művirágok, amiket bármilyen tárgyhoz hozzá tudunk ragasztani. A nárcisz, a rózsa és a tulipán is jó választásnak bizonyul, de a barka is tavaszi hangulatot kelt.

Bízunk benne, hogy ezzel a bejegyzésünkkel sikerült néhány szuper ötletet adnunk neked a tavaszi dekorációkészítéshez. Néha nem kell több annál, minthogy kéznél legyen egy alap vagy egy díszíthető doboz. Ha pedig még néhány figura és virág is rendelkezésedre áll, akkor abból is nagyon különleges végeredmény születhet.

Kapcsolódó cikkek