A szépség belülről fakad – 3 tipp az egészséges bőrért, hajért és körmökért

Megosztás

A legtöbb ember igen nagy figyelmet fordít a szépségápolásra: krémekkel, szérumokkal kenegeti a bőrét, tudatosan választ hajápoló termékeket, és rendszeresen manikűröztet – de van, amikor ez sem elég.

Hisz az csak egy dolog, hogy kívülről mindent megteszünk a szépségünkért; ám mi a helyzet a belső támogatással? Hisz a hajhullást, a körmök töredezését vagy épp a bőr szárazságát tápanyaghiány is okozhatja, amin a kozmetikumok nem segítenek, csakis belsőleg orvosolható a probléma.

Vitaminokkal a szépségért és egészségért

A kiegyensúlyozott táplálkozás napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, de még aki oda is figyel az étkezésre, gyakran az sem viszi be a kellő vitaminmennyiséget, aminek részben az ipari körülmények között előállított élelmiszerek az okai.

Ezen a problémán segítenek a Helia-D webshopban is kapható szépségvitaminok. Egy jól megválasztott étrend-kiegészítő ugyanis ellátja a szervezetet a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A B-vitaminok, a cink, a szelén és a niacin például kulcsfontosságú az erős hajhoz és körmökhöz, valamint az egészséges bőrképhez.

A kollagén nemcsak az ízületi fájdalmak enyhítésében jeleskedik, de a bőr rugalmasságáért és az öregedés lassításáért is felel. Bár a szervezetünk maga is képes előállítani, ugyanakkor bizonyos életkor felett csökken a mennyisége. Ha azonban külső forrásból, például italpor formájában pótoljuk, segít a fiatalság megőrzésében.

A hialuronsav pedig egy kiváló nedvességmegkötő tulajdonsággal bíró anyag, amit belsőleg is érdemes fogyasztani, hiszen javítja a vízhiányos, száraz bőr állapotát. Ha fokozott hajhullást észlelünk, akkor is érdemes egy hosszabb vitaminkúrát tartani, hisz a hiányuk miatt a fejbőr tápanyagellátása csökken, ami hajvesztést okoz.

Az egészséges étrend mindennek az alapja

Nem véletlenül szerepel minden táplálékkiegészítő leírásában, hogy a fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást. Ugyanis ezek a készítmények csupán kiegészítik, de nem váltják ki az egészséges étrendet. Ha gyorsételeken, feldolgozott élelmiszereken, édességeken élünk, még a legjobb vitamin sem lesz képes látványos változást előidézni.

Ezért a szépségünk megőrzése érdekében is célszerű odafigyelni az étkezésre. Friss gyümölcsök és zöldségek valamilyen formában minden nap kerüljenek a tányérunkra! Fogyasszunk sok halat, fehérjében gazdag, sovány húsokat, olajos magvakat, hüvelyeseket! Az interneten számtalan egészséges recept található, melyekből finomabbnál finomabb ételek készíthetőek.

A bőséges folyadékfogyasztás elengedhetetlen!

A bőrünknek belülről is szüksége van a hidratálásra. Egy felnőtt embernek napi 2-3 liternyi vizet kellene ahhoz fogyasztania, hogy biztosítsa a szervezete számára a szükséges mennyiséget. Ennek egy része kiváltható gyógyteával, zöldséglevessel, frissen préselt cukormentes, 100%-os gyümölcslével, de azért figyeljünk arra, hogy összességében a víz legyen túlsúlyban!

Kapcsolódó cikkek