Szerencsésen hazaért a miskolci mentőcsapat Törökországból

Megosztás

Hétfőn este szerencsésen hazaért Törökországból Lehoczki László és csapata, a gépük 19:35-kor szállt le a Liszt Ferenc Repülőtéren. A hősöket még tegnap éjjel a Városházán fogadta Veres Pál polgármester, aki gratulált a helytállásért és elmondta, hogy minden miskolci büszke a Spider Mentőcsoportra.

Sajnos az utóbbi napokban jórészt elhunyt személyeket találtak, de jó néhány szerencsés mentés is fűződik a Lehoczki László irányítása alatt álló csapat nevéhez. Mi is beszámoltunk róla, hogy csodával határos módon, az ötödik napon, több mint 8 órás munka után kiemeltek a romok alól egy 4 hónapos kisbabát.

A törökországi földrengés utáni munkálatokra Lehoczki Lászlót nevelt lánya, Niki is elkísérte, aki 15 éves kora óta tanulja a szakmát a legendás Mancs tulajdonosaként is ismert szakembertől.

A csapat bundás tagjai is elfáradtak

Lehoczki felesége és Niki édesanyja, Bea itthonról izgult a csapatért és amikor csak tudott, beszámolt a legfrissebb fejleményekről a csapat hivatalos oldalán. Többek között azt is megosztotta egy nappal ezelőtt, hogy egy török újságíró, Mustafa Bakirhan is megkereste üzenetben a Spidert és megköszönte a segítséget. És nem csak szavakkal támogatták a miskolciakat: amikor elfogyott az élelmük, a török emberek és a török segélyszervezetek ellátták őket ennivalóval és innivalóval. Még egy kis édességet is kaptak. Viszont egy dologra nem volt gyógyír: a mérhetetlen kimerültségre és az éjszakai hidegre, amit a fűtetlen sátrakban kellett átvészelnie a borsodi csoportnak.

Veres Pál fogadta a miskolci hősöket

Fotók: Lehoczki László Official

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek