Egy négy hónapos kisbabát is megmentett Törökországban a miskolci Spider mentőcsoport

Megosztás

Rengeteg elhunyt személyt találtak a földrengés sújtotta területen, de szerencsére néhány élőt is, a minap talált kisbaba túlélése pedig valóságos csodának is beillik.

Mint arról már beszámoltunk, a miskolci Spider mentőcsoport is segédkezik a hét eleji törökországi földrengés sújtotta területeken. A legendás mentőkutya, Mancs tulajdonosaként is ismert Lehoczki László irányítása alatt álló csoport munkájáról folyamatosan lehet követni a legfrissebb fejleményeket a Facebook-oldalán, ahol rendszerint felesége, Bea tudósít a kinti eseményekről.

Az utóbbi napokban jórészt sajnos elhunyt személyeket találtak: pénteken konkrét 24 holttest megtalálása fűződik a Lehoczki László irányítása alatt álló (Spider, Életjel, Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület, Főnix és Legott) csapathoz.

Viszont egy már-már csodába illő eset is történt a minap: “Megtaláltak élve egy 4 hónapos kisbabát. Több mint 8 órába telt a kimentése. A baba jól van! Ez valóságos csodának számít, hisz a katasztrófa ötödik napján vagyunk” – derül ki a péntek esti posztból.

A bejegyzésből azt is megtudhatjuk, hogy a csoport tagjai “jelenleg egy lakópark területén kutatnak, ahol sok ház dőlt össze. Ezek a házak 10 emeletesek, amik 4 emelet magasra csúsztak össze. Veszélyes a terület, sok az utórengés. Ezen a területen csak Ők vannak kutyás kutatók. Sokan tartanak igényt a segítségükre.”

A következő napok fejleményeit is nyomon lehet majd követni az alábbi Facebook-oldalon:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek