Raktárbázist épít a Lidl a Tiszaújvárosi Ipari Parkban

Megosztás

Elkelt az utolsó értékesíthető befektetési terület a Tiszaújvárosi Ipari Parkban. A Lidl Magyarország Kft. vette meg a mintegy 28 hektáros helyet, ahol raktárbázist fog építeni. A város képviselő-testülete januárban döntött arról, hogy a Tiszaújvárosi Ipari Parkot üzemeltethető önkormányzati tulajdonú cég, a TiszaSzolg 2004 Kft. értékesítheti a még fennmaradó szabad területet.

Azért esett Tiszaújvárosra a Lidl választása, mert az M3-as autópályáról könnyen megközelíthető, kiépített az ipari parki környezet, ezáltal pedig a várost gazdaságilag fejlődőnek ítélték meg. Mindebből azt a következtetést vonták le, hogy akár további fejlesztések is megindulhatnak a térségben.

A kiskereskedelmi üzletláncot működtető társaság raktárbázist épít fel a területen, amely, ha elkészült, 300 munkahelyet teremt a városban. A bruttó 800 millió forintos adásvétel a legnagyobb volumenű és értékű területértékesítés a Tiszaújvárosi Ipari Park 25 éves történetében.

Jelenleg négy bázis szolgálja ki a Lidl Magyarország Kft. csaknem 200 magyarországi üzletét: a székesfehérvári, mely a nyugat-magyarországi régiót látja el áruval, a szigetszentmiklósi, mely a dél-magyarországi térség ellátásáért felelős, a hejőkürti, mely a keleti területekért felel, valamint az ecseri raktár, mely a fővárosi és annak vonzáskörzetéhez tartozó települések áruházaiba szállít. A tiszaújvárosi lesz az ötödik központ. Mint a Lidl weboldalán olvasható: a logisztikai központok építésénél és fejlesztésénél figyelembe veszik a gazdasági, környezeti és társadalmi tényezőket.

Az utolsó értékesíthető befektetési terület világoskékkel jelölve, ezt veszi meg most a Lidl (iparipark.tszolg.hu)

LED-lámpák használatával és hatékony hűtési megoldásokkal a Lidl igyekszik minél nagyobb fokú energiatakarékosságra törekedni, emellett tavaly január 1-jétől a teljes üzlethálózatuk, logisztikai központjaik és irodaházaik számára 100%-ban megújuló erőforrásból származó áramot vásárol.

Forrás: boon.hu, lidl.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek