Vörös kód lép életbe a hideg miatt Borsodban

Megosztás

Az ország több régiójában is életbe léptetik a következő napokra.

A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy minden szociális intézménynek kötelező befogadni a hajléktalan vagy bajba jutott embereket – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Az MTI Telex által szemlézett tudósítása szerint Fülöp Attila azt mondta: a Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban pedig kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig tart az intézkedés.

Ez azt is jelenti, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ami az észak-magyarországi régióhoz tartozik, szintén ma este 20 órától szombat reggel 8 óráig lesz érvényben a vörös köd.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet – indokolta a döntést az államtitkár. Fülöp Attila szerint életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki. Az államtitkár arra kért mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek