Az utolsó szög a koporsóban? Hamarosan fizetőssé válik a Citromail levelezőrendszer

Megosztás

Pedig már hosszú évek óta súlytalannak számított a Google és hasonló levelezőszolgáltatásokkal szemben, de ezzel a hirtelen változtatással, hogy havidíjat kérnének a Citromail használatáért, úgy tűnik, végképp taccsra vágják a szebb napokat is látott rendszert.

Fizetőssé teszi a Citromail e-mail küldő rendszerét a szolgáltatás norvég tulajdonosa, a Fjordmail International – írja a HWSW. A változásról üzenetben értesítették a felhasználókat, akik döntési helyzetbe kerültek: tavasztól vagy fizetnek havonta 1999 forintot negyedéves vagy éves előfizetésükért, hogy továbbra is használhassák Citromail fiókjukat, vagy ott hagyják az eddig ingyenes működő levelezőprogramot, és átpártolnak más szolgáltatókhoz.

Ugyanakkor szűkülnek a lehetőségek, mert tavaly ősszel a szintén nem túl gyakran használt Freemail is sokak listájáról lekerült, mivel a kormányközeli média vette a kezébe az irányítást. Igaz, eleve nem is túl sokan leveleztek már ezen.

A levél szerint a felhasználóknak április 12-ig van lehetőségük aktiválni az előfizetést. Arról viszont nem esik szó, hogy mi történik akkor, ha valaki ezt nem teszi meg, vagy nem időben aktiválja az előfizetést, de feltehetően ilyen esetben törlődik majd a felhasználó fiókja rendszerből.

A Citromail egykor az egyik legnagyobb hazai ingyenes e-mail szolgáltatásnak számított, egy ideje azonban a hazai tulajdonosok sem látnak benne jó üzletet. A rendszert tavaly nyáron eladta a Centrál Médiacsoport Zrt. a publikus webmail-rendszereket és híroldalakat üzemeltető norvég a Fjordmail International cégének, ami ezzel megszerezte első kelet-európai érdekeltségét. (Telex)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek