Két baleset is történt már a 37-es főút sodronyköteles elválasztójánál

Megosztás

Összesen négy baleset történt eddig a néhány hónapja átadott szakaszon.

Bő két hónappal ezelőtt adták át a 37-es számú főút Gesztely és Szerencs közötti szakaszát, amely többek között azzal is bekerült a hírekbe, hogy bizonyos tempónál haladva az Érik a szőlő című népdalt zenéli az útburkolat.

Viszont hiába van jelenleg is 70 km/h-s korlátozás érvényben, mivel építési területnek számít még szakasz, történtek már balesetek az érintett részen. Mint a boon.hu portál írja, több körforgalomban is láthatók áthajtásra utaló keréknyomok, de a sodronyköteles elválasztónak is többen nekihajtottak már.

„2022. december 01-je és 2023. január 13-a közötti időszakban összesen négy, személyi sérülés nélküli anyagi káros baleset történt ezen a szakaszon. Egy esetben elsőbbségi jog megsértése (körforgalomba behajtás), egy esetben követési távolság be nem tartása miatt, két esetben megcsúszás és sodronykötélnek ütközés” – árulta el a megyei rendőrkapitányság a portál érdeklődésére.

Hozzátették: a sodronykötél egy esetben sem sérült, a mozgatható és cserélhető tartóelemek rongálódtak, a sodronykötél pedig mind a két esetben megakadályozta a járművek áthaladását a szemből érkező forgalmi sávba, ezzel elkerülve a frontális ütközéseket, és a járművekben jóval kisebb anyagi kárt okozott, mint a szalagkorlát.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek