Így lőtték ki az USA fölé tévedt kínai ballont – videó

Megosztás

Kína szerint az Egyesült Államok túlreagálta a történteket.

Szombaton kilőtte az amerikai hadsereg az Egyesült Államok felett lebegő kínai ballont – számolt be róla a Telex. A katonaság megvárta, hogy víz – az Atlanti-óceán – fölé érjen, s így ne érintsen civileket a ballon leszedése. A kilövésről aztán megjelentek természetesen videók is:

A felvételeken látszik, ahogy a gömb egy kis robbanás után lezuhan. Az amerikai információk szerint Amerika egy F-22-es vadászgépet küldött ki, a ballon pedig nagyjából 11 km-re zuhant le az Egyesült Államok partjaitól.

A kilövés után Kína „erős elégedetlenségét és tiltakozását” fejezte ki Amerika lépése ellen, ők ugyanis úgy látják, az Egyesült Államok „túlreagálta” és „erőszakot alkalmazott a pilóta nélküli repülőgép megtámadásakor”. Később azt is mondták, hogy a kínai léggömb „vis major helyzett miatt lépett be véletlenül” az amerikai területre.

Az Egyesült Államok ezzel szemben teljesen biztos benne, hogy kínai kémgömb került a területükre – a kémgömbök történetéről egyébként itt írtunk. A Pentagon kijelentette, a kémballon „megsértette Amerika szuveneritását”.

via Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek