Több helyen is agresszív fiatalokkal szemben kellett intézkedni Miskolcon

Megosztás

Az egyik esetben ráadásul “szipuzás” miatti, kábult állapotban levő fiatalok randalíroztak, a másik esetben pedig éppen egy körözött személyre bukkantak.

Az elmúlt hétvégén az átlagosnál is több dolguk akadt a főutcán járőröző rendészeknek. Pénteken délután a Széchenyi utcán több fiatalokból álló csoport hangoskodott és szemetelt, ezért intézkedés alá vonták őket. Erről részleteket a Minap.hu cikkéből ismerhettünk meg. Kiderült, hogy közülük többen öngyújtógázt szívtak, ezzel kábították saját magukat. Vélhetően ez okozta agresszív magatartásukat.

– Kiderült, hogy ezek a fiatalok a Gyermekvédelmi Intézetből távoztak el engedély nélkül. Ennek az intézkedésnek az lett a vége, hogy három főt a csapatból a detoxikálóba kellett szállítania a mentőszolgálatnak, a negyediket pedig a vele szemben kiadott körözés miatt a rendőrség előállította – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.

https://youtube.com/watch?v=ew_nt4PH8gM%3Fautoplay%3D1%26start%3D0%26rel%3D0

Egy másik eset hétfőn délután a Szinvapark környékén történt. A gyalogátkelőnél a rendészek háta mögött három fiatal szintén megbotránkoztatóan viselkedett, ezért velük szemben is szükséges volt intézkedni. A térfigyelő kamera felvételein az látszik, hogy az egyik személy a ruházat átvizsgálása után agresszívvá vált, és amikor igazoltatták nem adott át személyi iratot sem, és hamis adatokat diktált be a rendészeknek.

– Ezt a nyilvántartóban történt ellenőrzés bizonyította. Amikor kollégáim rendőri intézkedést kértek , hiszen a személyazonosság megállapítása ebben az esetben más módon nem lehetséges. A rendőrök megérkezése előtt végül mégis sikerült megállapítani a valódi adatait. Kiderült, hogy a fiatalemberrel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság büntetésvégrehajtási csoportja szabadságvesztés letöltése miatt körözést bocsátott ki – ismertette Vincze Csaba.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek