Döbbenetes: kutyát fogott el és evett meg a harcsa

Megosztás

Évtizedek kereste erre a bizonyítékot a horgász, aki megtalálta a hal tetemét, akinek majdnem szó szerint megakadt a torkán a falat.

Mintegy 50 éve várt bizonyítékra Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) halőrzési és horgászturisztikai ágazatvezetője abban a kérdésben, miszerint a harcsák képesek kutyát enni. A férfi közösségi oldalán nemrég arról számolt be, hogy január 29-én délután egy kiskunlacházi asszony kereste fel, aki egy leeresztett RSD miatt a stége alatt egy hatalmas, elpusztult állatot talált – írja az Index.

Az állat szájából ugyanakkor egy csontváz lógott ki, ami szerinte egy kutyáé vagy egy rókáé lehetett. Pfeifer Rikárd nem sokkal később maga is a helyszínre ment, ahol azonnal a lelethez vezették.

“Egy elpusztult és már jócskán lebomlott, körülbelül 30-40 kilogrammos harcsa teteméhez, melynek szájából egy közepesnél kicsit kisebb kutya (például foxi, spániel) vagy róka csontváza lóg ki! Egyértelmű, és nem tévedés: a harcsa elkapta ezt az állatot, de belepusztult ő is” – fogalmazott bejegyzésében a horgászturisztikai ágazatvezető, aki szerint a kopoltyúfedő alól kilógó, körülbelül 25 centiméteres lábszárcsont arra utal, hogy az elragadott kutya a lenyelése közben kétségbeesetten kapálózott a harcsa szájában is.

Pfeifer Rikárd meglátása szerint így fordulhatott elő, hogy az elkapott állat egyik hátsó lába kicsúszott a harcsa kopoltyúján, ami előbb kitámasztotta, majd megütköztette a testét a lenyelés előtt.

“A hal nem tudta kiköpni sem, mert a kutya (vagy róka) bundájának szőre megakadhatott a sűrű gerebenfogak közt. Így se ki, se be! Ez az állapot értelemszerűen mindkét állat halálához vezetett” – összegezte bejegyzését a Pecaverzum szerint a szakember, aki szerint mindez azt bizonyítja, hogy a legendák igazak.

A bejegyzés frissítéseiből az is kiderül, hogy Pfeifer Richárd később megtalálta a kutya gazdáját is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek