Bűnösnek találták Pető Attilát, akit gyerekkorában molesztált egy pap

Megosztás

Zaklatás miatt szerdán bűnösnek találták Pető Attilát, akit egykori ministránsként, tizenhárom éves korában molesztált egy pap – írja a 24.hu.  Petőt az esztergomi érsekség két vezetője, az ügyben eljáró Süllei László és az azóta elhunyt Snell György segédpüspök jelentette fel, mert többször felkereste őket, hogy tájékoztassák az ügyéről.

Miután a molesztáló papot kizárta az egyház, Pető nem kapott információt arról, hol tart az eljárás, és az ügyiratokba sem tekinthetett be. Ezért összesen hat darab üzenetet küldött az egyházi vezetők hivatali és magánszámára, és „túl sok” hívást indított.

Az ügyészség akkor próbára bocsátást javasolt, ami jogilag nem számít büntetésnek, nem kerül be az erkölcsi bizonyítványba sem, Pető és ügyvédje szerint azonban ez szimbolikus kérdés. Azért fellebbeztek, hogy ne azzal végződjön az eljárás, hogy a bíróság bűnösnek nyilvánítja az áldozatot, amiért a nyakára járt az ügyét szerinte rosszul kezelő papoknak. A Fővárosi Törvényszék tegnap helyben hagyta az elsőfokú ítéletet.

Az utolsó szó jogán másodfokon Pető azt mondta: szerinte habár az ellene zajló zaklatási perben gyakran erre hivatkoznak, nem bocsánatkérést várt a gyerekkori abúzus miatt Erdő Péter bíborostól – Süllei főnökétől -, a katolikus egyháztól vagy mástól. Tájékoztatást szeretett volna, hogy végre történjen valami az ügyében, és hogy ilyesmi senki mással, soha többé ne fordulhasson elő.

Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek