Orbánnak végre lett megtakarítása, Novák Katalin is bőven tudott félretenni

Megosztás

Kedd éjfélkor tették közé a politikusi vagyonnyilatkozatokat, e szerint november 1-jén (az akkori állapot szerint kellett most nyilatkozni) Orbán Viktornak már közel 14 millió forint volt a feleségével közös számlán – írja szemléjében a Telex.

Emlékezhetünk rá, hogy a májusi vagyonnyilatkozatába még egy forintot sem írt be a megtakarításokhoz a miniszterelnök, mint ahogy az elmúlt években is rendre így tett. Úgy tűnik tehát, hogy bejött a fizetésemelés, hiszen Orbán miniszterelnökként bruttó 3,5 millió forintot keres, és ehhez jön még az 1,3 milliós képviselői alapilletmény.

Ez egyébként rövidesen akár még tovább nőhet.

A miniszterelnök vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy továbbra is megvan a felcsúti háza és a XII. kerületi lakása, utóbbinak csak felerészben a tulajdonosa. Autója, hajója, repülője és egyéb ingósága még mindig nincs, mint ahogy egyetlen céghez sincs köze, és magántőkealapban sincs pénze.

Mindeközben tovább növelte a megtakarításait Novák Katalin is: fél évvel ezelőtt a köztársasági elnöknek még 32 millió forint volt a számláján, ezt pedig november 1-jére, tehát alig pár hónap alatt 41 millió forintra tornázta fel. A friss vagyonnyilatkozata szerint változás az ingatlanjaiban nem történt, még mindig nyolc van a nevén, köztük Budapesten, Szegeden és Balatonlellén.

A miniszterek és további országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait több cikkben szemlézte a Telex, ezek ide kattintva érhetők el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek