Schadl György állítja: legfeljebb szeszes italokat adott Völner Pálnak

Megosztás

A végrehajtói kar elnöke tagadja a korrupciót, szerinte csak azért kapott különböző összegeket, mert korábbi kölcsönöket adtak neki vissza.

Tagadta az ügyészségnek tett vallomásában Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, hogy korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pál volt igazságügyi államtitkárral. A végrehajtóktól kapott pénzekről pedig azt állítja, hogy azokat azért kapta, mert korábban kölcsönadott nekik – tudta meg az Rtl.hu.

A végrehajtói kar elnöke vallomásában azt mondta, hogy Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárnak soha nem adott pénzt. Schadl szerint legfeljebb italt ajándékoztak egymásnak, ezek azonban csak „hétköznapi figyelmességek voltak”. „Ő nyolc vagy tíz alkalommal is adott nekem valamilyen házi bort, és ezt a kedvességet viszonoztam neki, de nem házi borral, hanem valamilyen szeszes itallal” – mondta.

Völnerhez hasonlóan ő is azt vallotta, hogy nem a megvádolt politikus, hanem egy másik államtitkár felelt a végrehajtói kinevezésekért. „Hogy hogy jön ide dr. Völner Pál, arról viszont még elképzelésem sincs” – mondta. Magyarán ez azt jelenti, hogy Schadl tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, és vallomása alapján Völner Pál sem vádolható semmivel.

Az is állítja, hogy az egyik megnevezett végrehajtóval csak annak kinevezése után találkozott először, azelőtt nem is ismerte. Egy másik kihallgatáson már arról beszélt, hogy a végrehajtói kinevezésekről nem ő döntött, hozzátette, hogy soha nem volt személyes kérése a kinevezésekkel kapcsolatban.

Arra a kérdésre, miszerint kérték-e valaha abban a közreműködését, hogy segítsen elintézni egy végrehajtói kinevezést, már kitérő választ adott. „Volt ilyen. Nem szeretnék most erről részletesen beszámolni, nem is emlékszem mindenre.”

Forrás és további részletek: rtl.hu, telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek